Gerechten met geredde groentjes
Aan de slag met voedseloverschotten en kookpotten.
Met Soepcafé halen we bij lokale winkels groenten op die weggegooid zouden worden maar nog perfect eetbaar zijn. Die toveren we om in een heerlijk buffet vol veggie gerechtjes.
Heb je zin om mee te koken? We starten om 15 u. met sorteren van de groenten en beslissen wat er op het menu zal staan. Dan is het tijd om te schillen, bakken, koken en gratineren.
Ben je geen kok maar kom je wel graag mee-eten? Iedereen is vanaf 17.30 u. welkom in de cafetaria van de Bres om gratis een bordje te vullen. Een beetje hulp bij de afwas of een eventuele vrijwillige bijdrage (die we wegschenken aan het goede doel) wordt nooit geweigerd!
Soepcafé is een vrijwilligersinitiatief, en we verwelkomen graag nieuwe mensen om mee te koken en/of mee te eten! Heb je daar zin in, geef een seintje aan david.fossion@avansa.be
Op de facebookpagina van soepcafé Poperinge houden we je up to date!
Met groentenoverschotten gegeven door Delhaize Masselus en Biolandbouwbedrijf Hebben en Van Driessche.
Deze activiteit maakt deel uit van het project Soepcafé