Peter Vansteenkiste

Van kindsbeen af ben ik altijd gefascineerd geweest door de (oorlogs)geschiedenis.

Ik heb gediend in het 1ste Para als instructeur, vervolgens cursussen gevolgd in het volwassenenonderwijs (Reisleider-Europa)(Reisleider-Battlefieldtoerisme), lid van verschillende verenigingen (IATM, International Association of Tour Managers), TMB (Tour Management Belgium), enz.

Historisch besef, kennis en inzicht in de krijgsgeschiedenis zijn een onmisbare meerwaarde voor een ‘Battlefield Guide’.

Om het ‘hoe en waarom’ van een oorlog in al zijn complexiteit te begrijpen is het ook nuttig om inzicht te verwerven in items zoals krijgsgeschiedenis, militaire geografie, wapen-en munitie leer, specifieke oorlogen, strategie en tactiek en geopolitiek.

Als het ware de ‘geschiedenis van het oorlogsvoeren’ of de geopolitieke geschiedenis van de oudheid tot op heden, met als kapstok de conflicten, oorlogen, veldslagen en markante figuren die bepalend geweest zijn voor onze (wereld-)geschiedenis.

Gids worden/zijn is een constant leerproces. Een soort van ‘non-stop motivatie’ naar meer kennis en die graag overbrengen naar anderen.

Ik doe het gidsen dolgraag, je komt voortdurend in contact met mensen.


Meer info op www.battlefields1.com