Ons leven is doorweven met grote en kleine unieke rituelen. Ook het sterven, afscheid nemen en begraven doen we elk op onze eigen manier.
Oostende is een levendige stad. Een mengelmoes van mensen woont in haar straten. Oud en jong. Hier geboren en getogen of hier aangespoeld en gebleven.
We tellen meer dan 130 nationaliteiten in de koningin der badsteden. Dat zijn heel wat levensbeschouwingen elk met eigen rituelen.
Ons leven is doorweven met grote en kleine unieke rituelen. Ook het sterven, afscheid nemen en begraven doen we elk op onze eigen manier. Moslims begraven hun doden traditioneel in een doek. Orthodoxen worden met hun voeten naar het Oosten begraven. Waar je ook vandaan komt. Waar je ook woont. Als een naaste sterft, wil je afscheid nemen op de manier die bij jouw geloofsovertuiging past.
Bij de dood van een naaste is het niet makkelijk om je weg te zoeken in het kluwen van de wetgeving en zelf uit te zoeken wat kan, mag en moet.
Infobrochure
Wij organiseerden daarom samen met Samen Divers een project over afscheidsrituelen. Wat is het wettelijk kader rond begraven? Zijn er rituelen die hierdoor niet mogelijk zijn?
Het resultaat is een infobrochure waarin het wettelijk kader helder uitgelegd wordt en de verschillende levensbeschouwingen schetsen hoe zijn afscheid nemen van hun overledenen.
Geïnteresseerd?
De infobrochure kan je hier gratis downloaden.