Zeewier op je bord

© Freepik

Start do 7 november '24
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 15
Alle tarieven

Waar O.666
Hendrik Baelskaai 27
8400 Oostende

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Je kan voor deze activiteit niet meer inschrijven. Deze activiteiten kunnen jou ook interesseren.

Wat kun je doen met zeewier in de kookpotten?

We helpen alvast één misverstand de wereld uit: zeewier is zoveel meer dan sushi en groeit niet enkel in Japan. In deze workshop ontdek je de veelzijdigheid en proef je enkele zeewieren die groeien in onze eigen Noordzee.

Een kort overzicht toont de vele mogelijkheden, denk maar aan voeding, medicijnen, veevoeder, zoutvervanger of kleurstof. Maar we gaan vooral zelf aan de slag. In kleine groepjes maak je enkele eenvoudige bereidingen zoals kruidenkaas, pesto, tapenade, gevulde wafeltjes en rauwkostsalade, … telkens met zeewier als belangrijk smaakmakend ingrediënt. We sluiten af met het uitwisselen en (uiteraard!) proeven van de verschillende hapjes.


Praktisch

> De gebruikte en gedroogde zeewieren komen niet van wildpluk, maar worden aangekocht via gecontroleerde verdelers.

Sessies

  • do 7 november '24
    14:00 - 16:00
    O.666 - Zaal niet nader gespecificeerd

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardprijs
    € 15
  • UiTPAS kansentarief
    € 5

Begeleiding

Hilde Goossens

Planten hebben me altijd gefascineerd. Wilde planten van het land en ook wat er in zee groeit. Om…
Meer over Hilde Goossens

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Terra