Waarom je te veel ultrabewerkt voedsel eet

© Creative Commons

en hoe dat anders kan

Start do 30 januari '25
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 12
Alle tarieven

Waar Het Perron
Fochlaan 1
8900 Ieper

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Natuurlijk weet je al dat ultrabewerkt voedsel niet de gezondste keuze is. Toch eet je het vermoedelijk veel vaker dan je denkt (ja, ook dat gezond ogend potje humus is ultrabewerkt), en dat kan een probleem worden. Wetenschappelijk onderzoek linkt ultrabewerkt eten en drinken immers steeds overtuigender aan allerlei ernstige gezondheidsproblemen, van obesitas over hart- en vaatziekten tot depressies.


Journalist Eva Kestemont schrapte een maand lang al het fabrieksvoedsel uit haar menu en deed een aantal verontrustende, maar ook enkele hoopvolle ontdekkingen. Zo bleek ultrabewerkt voedsel een fantastisch aanknopingspunt om na te denken over de wereld van morgen. Verdient dit eten daar een plaats in en zo ja, hoe moet het er dan uitzien? Of willen we net helemaal zonder? Wat mogen we verwachten van de overheid en de voedingsindustrie zelf? En vooral: hoe kan meer genieten van eten meebouwen aan een duurzame toekomst?

Sessies

  • do 30 januari '25
    19:30 - 21:00
    Het Perron - Vergaderlokaal 4

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardprijs
    € 12
  • UiTPAS kansentarief
    € 2,4

Begeleiding

Eva Kestemont

Meer over Eva Kestemont