Natural Farming Weekend

© creative commons

Start za 24 augustus '24
9:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 130
Alle tarieven

Waar Vakantiehoeve IJzerweelde
IJzerdijk 5
8433 Schore

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Altijd al zelfvoorzienend willen leven? Met 100m2 tuin en de Natural-Farmingmethode heb je genoeg om een jaar lang van je eigen oogst te smullen. Zonder te ploegen, schoffelen of zelfs snoeien... Hoe dan wel? Leren vertrouwen op en samenwerken met de natuur. Hoe je dat in de praktijk brengt, leer je dit weekend.

Kutluhan Özdemir van Natural Farming Center ngo leidt je binnen in de theorie en praktijk van Natural Farming, een vorm van biologische landbouw die rekening houdt met de natuurlijke vruchtbaarheid van de grond. De voorbije jaren bezocht hij over heel de wereld natuurlijke boerderijen van Fukuoka-studenten*. Sinds 2019 woont hij in Italië en reist hij de wereld rond om projecten op te richten en mensen te inspireren met de filosofie. Hij spreekt liever niet over een cursus of workshop, wel over een 'deep remembering of inner knowing'.


* Masanobu Fukuoka was een Japanse microbioloog en bedenker van de natuurlijke landbouw. Fukuako keek vanuit zijn Oosterse blik naar de degeneratie en destructie van onze geld-macht-consumptie-maatschappij en verdiepte zich in hoe we als mensen innig verbonden zijn met onze ware natuur. De Natural Farming methode is daar een praktische toepassing van. Het is niet alleen voedsel kweken, maar bovenal heel praktische levensfilosofie.


Sinds dit jaar bestaat de Natural Farming beweging ook in Vlaanderen! Dit weekend is geknipt voor mensen die ermee aan de slag willen. Je komt meteen terecht in een bruisend netwerk.


| zaterdag 24 augustus 2024 |

• Kennismaking met elkaar en de prachtige plek

• Uitleg over Natural Farming door Kutluhan Özdemir en ruim tijd om al je vragen te stellen


| zondag 25 augustus 2024 |

Op zondag steken we na een laatste stukje theorie over de moestuin en zaden samen de handen uit de mouwen en starten we een do-nothing moestuin. We bereiden samen een stuk grond voor om op te tuinieren en maken zaadballen met groenbemesters van klei voor wie er thuis mee aan de slag wil.


Praktisch

Inbegrepen: 2 lesdagen en 2 maaltijden, water en thee.
Er is beperkte parking ter plaatse. Daarom raden we je aan om te carpoolen. Via deze link organiseren we Carpool, zo kan je onderweg al volop uitwisselen: https://www.groupcarpool.com/t/wx8bjm

Mogelijkheid tot overnachting met camper, tent of in de vakantiewoning. Neem contact op met Sara via saraflorizoone@protonmail.com.

Sessies

 • za 24 augustus '24
  9:00 - 17:00
  Vakantiehoeve IJzerweelde - Vakantiehoeve IJzerweelde

Locatie(s)

 • Vakantiehoeve IJzerweelde IJzerdijk 5
  8433 Schore Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 130

Begeleiding

Kutluhan Özdemir

Kutluhan werd geïnspireerd door Masanobu Fukuoka, de Japanse landbouwer-filosoof en grondlegger van…
Meer over Kutluhan Özdemir