De onbekende zee

© Creative Commons

Waarom we niet zonder een gezonde oceaan kunnen

Start vr 24 mei '24
9:30 - 11:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 2,5
Alle tarieven

Waar OC 't Kasteeltje
Kasteelstraat 22b
8400 Oostende

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Mensen zijn landdieren. We weten intussen meer over het oppervlak van Mars dan over onze eigen diepzee. Zo bevat de oceaan de hoogste bergen op aarde en tal van mysterieuze zeewezens die nog nauwelijks onderzocht zijn. Door dat gebrek aan kennis onderschatten we de cruciale rol van de oceaan voor de planeet en dus ook voor de mens, bijvoorbeeld in de strijd tegen de klimaatverandering.


Daar moet het boek 'De onbekende zee' verandering in brengen. Het is geschreven vanuit de recentste wetenschappelijke inzichten en wil de lezer aan de hand van verhalen onderdompelen in de verborgen pracht en complexe werking van de oceaan. De auteurs leggen uit hoe de opwarming, verzuring, overbevissing en vervuiling van de oceaan niet alleen de kwetsbare fauna en flora bedreigen, maar ook ons.


Toch is niet alles verloren: technologische revoluties bieden hoop, als we op tijd in actie komen. De onbekende zee reikt oplossingen aan om de problemen het hoofd te bieden, want het is nu of nooit voor de oceaan.

Sessies

 • vr 24 mei '24
  9:30 - 11:30
  OC 't Kasteeltje - Zaal niet nader gespecificeerd

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 2,5
 • UiTPAS kansentarief
  € 0,5

Begeleiding