Februari

Levende bib

Levende bib flyer

Beeld je eens in dat je in de bibliotheek voor éénmaal geen boek uitleent, maar een persoon. In plaats van te lezen, neem je plaats en luister je naar het verhaal van degene die tegenover jou zit. Je hoort een inspirerend verhaal of een aangrijpende getuigenis zijn over verlies, geluk, ziekte, hoop en herstel.

In de Levende bib zijn de boeken mensen van vlees en bloed. Stuk voor stuk hebben ze vooroordelen aan de lijve ondervonden. Nu doen ze hun verhaal en helpen zo stereotypen te doorbreken. Slechtziende, een leven in armoede, bewoner van een rusthuis, ex-kankerpatiënt. Allemaal kenmerken, allemaal onderdeeltjes van identiteiten die onmiddellijk clichés oproepen. Maar achter die vooroordelen schuilen altijd echte mensen.

In Levende Bib krijgt elk levend boek de kans om tijdens een tête-à-tête zijn verhaal te vertellen en helpt zo om stereotypen te doorbreken.
Waarom?
Omdat verhalen over veerkracht krachtig en inspirerend zijn. De Levende bibliotheek maakt ruimte om kwetsbaarheid en anders-zijn bespreekbaar te maken.

P 3 priscilla du preez 3g Aiaj Afj XI unsplash

Hoe werkt het?

Bij het begin van elke Levende Bibliotheek krijg je een overzicht van de aanwezige Levende Boeken. Je kiest het verhaal dat jou het meest aanspreekt en maakt kennis met de man of vrouw achter het verhaal. Elk gesprek duurt 20 tot 30 minuten. In die tijd krijg je de gelegenheid om het Levend Boek te leren kennen, in een persoonlijk gesprek, van mens tot mens.

Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht

Reserveer jouw gesprek aan de balie van de Bib Poperinge of online via
poperinge.bibliotheek.be/levende-bibliotheek
.
Je kan je ook inschrijven via 057 33 29 02 of bib@poperinge.be.

In samenwerking met