Februari

Levende bib

Affiche HR

Ontmoet een Levend Boek. Het klinkt misschien wat vreemd, maar het is mogelijk op zaterdag 3 februari 2024 in Bibliotheek Poperinge. In de Levende Bibliotheek zijn de boeken mensen van vlees en bloed. Stuk voor stuk ondervonden ze aan de lijve vooroordelen. De Levende Bibliotheek maakt ruimte om die kwetsbaarheid en anders-zijn bespreekbaar te maken.

Na het enthousiasme voor de eerste editie in 2022 hernemen Bibliotheek Poperinge samen met Heilig Hart Ieper, Sociaal Huis Poperinge, vzw Thûs en Avansa Oostende-Westhoek dit warme initiatief.

Als bezoeker van de Levende Bibliotheek kies je het overzicht van de Levende Boeken het verhaal dat jou het meest aanspreekt en maak je kennis met de man of vrouw achter het verhaal. Je luistert naar inspirerende en soms ook aangrijpende verhalen over verlies, geluk, ziekte, hoop en herstel.
Elk gesprek duurt 20 tot 30 minuten. In die tijd krijg je de gelegenheid om het Levend Boek te leren kennen, in een persoonlijk gesprek, van mens tot mens.

Stereotypen doorbreken
‘De Levende Boeken zijn stuk voor stuk mensen die vooroordelen aan de lijve ondervonden’, vertelt Stefaan Kempynck van Bibliotheek Poperinge. ‘De verhalen gaan over leven met een spierziekte, het gevecht tegen verslaving, pleegzorg, integreren in een nieuwe maatschappij en transgender zijn. Allemaal flarden van een verhaal die onmiddellijk clichés oproepen, maar klopt wat we denken over mensen op basis van hun buitenkant wel met de werkelijkheid? Het gaat niet zozeer over verhalen vertellen, maar echt contact leggen. In een open gesprek kunnen bezoekers van de Levende Bibliotheek alles vragen en hun vooroordelen bespreken met een persoon die ze in het dagelijkse leven misschien niet snel zouden ontmoeten.’

Praktisch

ism Bibliotheek Poperinge - De Letterbeek, P.Z.H. Hart, Sociaal Huis Poperinge, Thus
Zaterdag 3 februari 2024 van 14 u. tot 17 u.
Bibliotheek Poperinge - De Letterbeek, Veurnestraat 71, Poperinge
gratis

Vooraf inschrijven www.poperinge.bibliotheek.be/levende-bibliotheek