Wat schaft de put?

© Creative Commons

Erfgoedverhalen

Start wo 18 maart '26
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 12,5
Alle tarieven

Waar Bakkerijmuseum
Albert I-Laan 2
8630 Veurne

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Niemand wekt meer eetlust voor het verleden dan De Foodarcheoloog, Jeroen Van Vaerenbergh – bekend van Het verhaal van Vlaanderen als dé specialist in onze eetgeschiedenis. Die eetgeschiedenis achterhalen archeologen meestal door oude afvalputten te onderzoeken.

Jeroen Van Vaerenbergh neemt je zo mee op een smakelijke reis door de tijd en toont hoe de kennis van onze voorouders verrassend actueel is. Run een zero waste keuken zoals de neanderthalers 45.000 jaar geleden. Ga wildplukken met de jagerverzamelaars in het bos. Licht het deksel van Romeinse en middeleeuwse potten en ontdek dat culinaire buzzwoorden als zuurdesem, amandelmelk en vissaus niet meer zijn dan een echo van het verleden. De inzichten van onze voorouders kunnen ons ook inspireren om gezonder en duurzamer te gaan leven.

Sessies

  • wo 18 maart '26
    19:30 - 21:30
    Bakkerijmuseum - Zaal niet nader gespecificeerd

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardprijs
    € 12,5
  • UiTPAS kansentarief
    € 2,5

Begeleiding

Jeroen Van Vaerenbergh

Meer over Jeroen Van Vaerenbergh

In samenwerking met

  • DVV Westhoek – IOED Hydra