Augustus

Zomerstreken augustus

Anja Dt86cd OH x4 unsplash

Reningelst. Een dorp dat bruist van het verenigingsleven, lokale gangmakers en burgerinitiatieven. Deze zomer bivakkeert Avansa een week lang in OC Rookop en de Kinderbrouwerij, met tal van activiteiten die mee georganiseerd worden door partners en inwoners uit Reningelst. Daarmee willen we, in het kader het leerecosysteem regio Poperinge, een buurtgerichte week organiseren voor en door Reningelstenaars, en uiteraard voor iedereen die wil komen proeven hoe die zomer smaakt.

Het leerecosysteem is een Europees initiatief dat het leren in de Westhoek wil versterken, waarbij een kerngroep (Stad Poperinge, Ligo, De Lovie vzw, Groep Intro, Vives en Avansa) de handen in elkaar slaat om elkaar en medeburgers zo sterk mogelijk te ondersteunen rond informeel leren. Zo staan lokale talenten en verhalen centraal in deze Zomerstreek.

Het is een verhaal van lokale mensen en partners ontmoeten, om ideeën van onderuit te laten groeien en te verbinden. Via Buurtsalon, de Kinderbrouwerij en het lokaal burgerinitiatief vzw De Weij/Dhage deden we niet alleen veel inspiratie op, maar ontmoetten we nog meer lokale boeiende mensen. We weefden hun passies en talenten in onze programmatie. De geschiedkundige passie van Bert Lemahieu, Patrick Boone en Pascal Vandelannoote. De folkkennis van Steven Reynaert, de dansmoves van Donatha Vlaminck, de bloemenkunst van Liesbeth Dierickx en de inzichten in verbinding van Tine Dael. De Nesten-methodiek van Trui Baes en de creativiteit van Wim Vanden Brouck en Mieke Hebben.

Het resultaat is een lokale en boeiende programmatie, waar het zomergevoel van afspat!


  • Kaizen nguy n jc Lc WL8 D7 AQ unsplash
  • P 4 ian dooley Du BNA1 Q Mp PA unsplash
  • P 11 katya ross UF8g Ay Tk9eg unsplash
  • P 2 dakota roos u7ldh tg H3s unsplash
  • Niclas lundin Y3 Tzc O1p Ggo unsplash

ZomerStreken. Dat is een ontspannende cocktail van workshops, wandelingen en lezingen met wat schijfjes vakantiegevoel en nieuwe ontdekkingen.

Zomerstreken 2024 schema

Dorst & honger?

Elke dag kan je intekenen voor een deugddoende lunch die verzorgd wordt door Atelier Hortense.
Dit kost € 15 (drank niet inbegrepen).

De lunch bestaat uit broodjes, kaas en vleesbeleg, boter, gegrilde groentjes, pastasalade, groene salade, tomaatjes, couscous – of bulghursalade

Wel graag op voorhand doorgeven of bestellen op de dag van de activiteit aan ons onthaal

Schrijf vooraf in!
Het aantal plaatsen zijn voor alle activiteiten beperkt.
Schrijf je zo snel mogelijk in

Praktisch
19 tot en met 23 augustus 2024

OC Rookop, Heuvellandseweg 1, Reningelst

Activiteiten