Een nieuwe naam om onze tanden in te zetten

Een naam moet als gegoten zitten en daar wrong het schoentje.

BEELD 1

Je leest het goed, VormingPlus heet vanaf vandaag Avansa. Een naam is iets wat je als gegoten moet zitten. Niet te strak, met schurende labeltjes en het gevoel begrensd te zijn in je bewegingen. Maar ook niet te los waardoor je jezelf voelt verdwijnen in het geheel. En daar wrong het schoentje. De naam VormingPlus, die zat ons niet meer als gegoten.

Geen zorgen, we blijven vormingsactiviteiten geven. Maar we doen zoveel meer en dat willen we graag uitdragen met onze nieuwe naam Avansa.

Avansa is afgeleid van avanceren. Bevorderen, doorlopen, helpen, promoten, verdergaan en vooruitgaan, lees je wanneer je het woordenboek openslaat.

Daarom past deze naam goed bij ons, want wij wachten niet af. We ondernemen actie en helpen de samenleving vooruit. Met frisse moed streven we naar verandering: niet naar meer wel naar beter.

Want dat is wat we willen doen: samen naar beter. Soms door stil te staan, na te denken en te reflecteren. Soms door een paar stappen achteruit te doen en zo de zaken vanuit een ander perspectief te bekijken.

We zetten met plezier onze tanden in deze nieuwe naam. Vooruit als het kan. Stilstaan als het nodig is. Samen naar beter. Sowieso graag met jou erbij.
Datum bericht do 11 februari '21