Juni 2022 - juli 2022

Festival van het Landschap

Het Festival van het Landschap brengt een ode aan ons landschap: via verrassende activiteiten beleef je het landschap zoals je dat nooit eerder deed.

20220110 Festival van het Landschap Website Header 2000x10005

De geschiedenis, de pracht en de onmiskenbare meerwaarde van ons landschap vieren, in de gemoedelijke sfeer van plaatselijke wijkfeesten? Tijdens de vierde editie van het Festival van het Landschap kan het allemaal. Na eerdere passages in Tiegem, Sint-Denijs en Avelgem strijkt het Festival van het Landschap dit jaar neer in Wervik. Vier dagen lang vormt het glooiende landschap van Molenhoek en Ter Hand de uitvalsbasis voor het festival.

Het Festival van het Landschap brengt een ode aan ons landschap: via verrassende activiteiten beleef je het landschap zoals je dat nooit eerder deed. Of het nu om een (theater)wandeling, een fietstocht of een lezing gaat: het ontstaan, de geschiedenis, het gebruik én de toekomst van het landschap van Molenhoek en Ter Hand staan centraal. Intussen leven kinderen zich uit en dromen volwassenen weg bij een openluchtfilm, een vleugje muziek of een luisterverhaal.

Het Festival van het Landschap is een initiatief van de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst Leiedal, in samenwerking met de stad Wervik, erfgoed zuidwest, Stadlandschap Leie en Schelde, Avansa en tal van lokale partners. De activiteiten worden zo veel mogelijk in open lucht georganiseerd, met respect voor de geldende coronamaatregelen.

Meer info: www.festivalvanhetlandschap.be

20220120 Festival van het Landschap Logostrip DRUK 1