December 2021 - juni 2022

Digimaten

Digimaat logo

Je wil een afspraak boeken bij je huisarts, maar dat moet opeens gebeuren via een onduidelijke website. Je bank sluit haar kantoor in je buurt en laat je weten dat je alle verrichtingen voortaan per computer moet doen. Je wil iets aankopen via het internet, maar je account stuurt je naar een wirwar van foutmeldingen.
Kortom, je kan wel wat hulp gebruiken in een wereld die aan een te snel tempo digitaliseert.
Klinkt het je bekend in de oren? Je bent zeker niet de enige.

Daarom ondersteunen we met Avansa Oostende-Westhoek in Wervik het project ‘Digimaat’.

Digimaat is een gezamenlijk project van LDC De Kim, LDC De Spie, Buurthuis De Kier, de bibliotheek en Avansa Oostende-Westhoek. Het idee is afkomstig van LDC De Kim. “Al vele jaren organiseren we samen met Avansa Oostende-Westhoek cursussen computer, tablet en smartphone voor beginners”, legt centrumleider Ilse Casteleyn van LDC De Kim uit. “Toch zijn er nog altijd heel wat mensen die moeite hebben om die toestellen in het dagelijkse leven te gebruiken. Daarom richten we een groep vrijwilligers op die mensen individueel kunnen ondersteunen. De hulp moet aanvoelen als de steun van een vriend. We noemen onze vrijwilligers daarom de Digimaten.”

De Digimaten hebben maandelijks een vast infomoment in de dienstencentra en de bibliotheek van Wervik. Wie interesse heeft om Digimaat te worden, is welkom op een van de twee infomomenten:

• Dinsdag 8 februari om 14 uur in de Bibliotheek Wervik, Sint-Pol 3 in Wervik
• Donderdag 10 februari om 19.30 uur in de Bibliotheek Geluwe, Jeruzalemstraat 16A in Geluwe.

Een Digimaat hoeft geen computerexpert te zijn. De gewone basiskennis is ruim voldoende om anderen te helpen. Wie vlot een webformulier kan invullen, een account kan aanmaken of een vakantiehuisje via het internet kan reserveren, heeft voldoende kennis om Digimaat te worden en anderen te helpen.

De Digimaten hebben maandelijks een vast moment in de dienstencentra en de bibliotheek van Wervik. De tijdstippen worden vastgelegd in overleg met de vrijwilligers. Reken op een engagement van zo’n twee uur per maand. Voor het project van start gaat, krijg je via Avansa Oostende-Westhoek een opleiding hoe je mensen met computerproblemen het beste kan helpen en hoe je de valkuilen kan vermijden. De eigenlijke start van de Digimaten voorzien we in april 2022.Da

Meer info:

• Ilse Casteleyn, centrumleider LDC De Kim | info@ldcdekim.be | 056 31 14 68
• Melissa Alaimo, LDC De Spie | melissa.alaimo@wzbwervik.be | 056 95 25 49

In samenwerking met