Januari 2020 - december 2021

CinemaPlus

​Films en documentaires hebben de kracht om thema’s bespreekbaar te maken en mensen zo te verbinden, te versterken en te inspireren. En dat is exact wat we met CinemaPlus willen doen.

Photo 1542204165 65bf26472b9b

Naar een film kijken is een raam openen naar een andere wereld. Een film opent een deur naar verhalen die ontroeren, doen nadenken en een nieuw licht op de wereld werpen.
In deze dagen kan iedereen wel wat extra schoonheid gebruiken en die kan je zeker vinden op www.cinemaplus.be.

Cinemaplus.be is een platform waar je terecht kan om verhalen te ontdekken. Wij selecteerden tal van fantastische films, pakkende documentaires en boeiende toneelvoorstellingen. Een schatkamer aan verhalen die slechts enkele muisklikken van je scherm verwijderd is. ​Allemaal gratis (of voor een klein budget).

WAT IS ER TE ZIEN?

  • ​Elke maand trakteren we je op een film. Deze maand is dat de kortfilm Botvieren, die je gratis kan bekijken van vrijdag 28 mei 2021 om 19 u. tot zondag 30 mei 2021 om 19 u.
  • Scroll zeker eens door de kijktips. Stuk voor stuk documentaires of (kort)films die ons alvast bij ons nekvel wisten te grijpen.
  • ​Raak je maar niet uitgekeken? Klik dan zeker door naar de lijst met links voor nog meer kijkplezier.
Botvieren

De jonge Sara wandelt een ziekenhuis binnen. Ze wordt naar de wachtkamer gestuurd, maar wanneer er een dokter komt kijken, negeert hij haar. Andere mensen, die na haar toekomen, mogen wél meteen bij de dokter. Het probleem is dat Sara op het eerste zicht niet gekwetst is. Wanneer ze in de spiegel kijkt, ziet ze nochtans wel wat er scheelt.