Oktober 2022 - december 2022

Campagne Klimaatrechtvaardigheid 11.11.11

Pexels photo 2561628

De klimaatcrisis slaat nu al toe. De oorzaken en gevolgen zijn ongelijk verdeeld in de wereld. Dit zet druk op duurzame ontwikkeling en vergroot de wereldwijde ongelijkheid.

11.11.11 en haar partners strijden tegen dit onrecht en zetten zich in voor duurzame verandering en wereldwijde klimaatrechtvaardigheid.


Klimaat en ontwikkeling zijn twee zijden van dezelfde munt. De klimaatcrisis kan decennia van ontwikkelingsinspanningen teniet doen. Droogtes, overstromingen, hittegolven en de stijgende zeespiegel spelen nu al honderden miljoenen mensen over de hele wereld parten. Die ontwikkelingsinspanningen moeten dus in de mate van het mogelijke aangepast worden aan de gevolgen van de klimaatcrisis.

Klimaatrechtvaardigheid betekent het rechtzetten van de historische ongelijkheid die vervat zit in de klimaatcrisis

Tegelijk is de manier waarop we ons ontwikkelen bepalend voor het klimaat. Energie-armoede aanpakken betekent anno 2020 dat de meer dan een miljard mensen die geen toegang hebben tot elektriciteit noodgedwongen een sprong moeten maken naar propere energie. Het is geen kwestie van kiezen tussen het afremmen van de klimaatcrisis en het bestrijden van armoede, honger en ongelijkheid. Deze uitdagingen zijn sterk met elkaar verbonden.

In samenwerking met

  • Stad Oostende
  • 11- groep Oostende
  • Foodshift 2030
  • Bibliotheek Oostende