Vacature | word jij onze collega?

Wij zoeken een educatieve collega diversiteit en een getalenteerde administratieve kracht.

Vacature 2021 08

Vacature educatief medewerker diversiteit (M/V)

Ben je een denker, dromer, doener en soms doorduwer als het gaat over een samenleving waar iedereen mee aan boord is? Krijg je de kriebels van vooroordelen over mensen van kleur en mensen in armoede? Jeuken je handen om hier een verschil te maken? Dan ben jij onze geknipte nieuwe educatieve collega.

Bij ons krijg je de kans om bruggen te bouwen naar een betere samenleving. Hoe? Door vormingsactiviteiten en projecten met een educatief karakter te organiseren, waar mensen elkaar op een ongedwongen manier kunnen leren kennen. Dit doe je niet alleen. Je kan hiervoor steunen op het enthousiasme en de knowhow van onze partnerorganisaties.
Je werkgebied situeert zich in Oostende, Ieper en Wervik, met Oostende als standplaats.

Je wordt de tiende speler in een warme en hechte ploeg. In de teamvergaderingen tekenen we samen de krijtlijnen van onze werking uit.

 • We waken over een goede balans tussen werk en privé. Zo kun je na een inloopperiode van een half jaar maximaal twee dagen van thuis werken.
 • Bij de job hoort af en toe avond- en weekendwerk, maar dat compenseren we met een soepele regeling rond overuren.
 • Je loonschaal wordt B1c van PC329 en je kan je relevante ervaring meenemen.
 • Je krijgt ook een hospitalisatieverzekering en vanaf 45 jaar extra vakantiedagen.
 • Wij bieden een voltijdse tewerkstelling tot minstens eind 2025, maar ook een 4/5de is mogelijk.

We zoeken een collega die veel goesting heeft om dingen in beweging te zetten.

 • Je beschikt je over een diploma hoger onderwijs, bij voorkeur behaald in een sociaal-culturele of agogische richting, of je bent gelijkwaardig door ervaring.
 • Je hebt ervaring met werken met kansengroepen en met projectwerking.
 • Je kan efficiënt en zelfstandig werken, maar je bent vooral een teamspeler.
 • Je beschikt over een wagen en een rijbewijs B.

Interesse?
Mail je motivatiebrief met CV voor 15 december 2021 naar kris.carlier@avansa-ow.be.
Je krijgt gegarandeerd een antwoord terug.


Waar kom je terecht?

Avansa Oostende-Westhoek is één van de dertien erkende regionale vormingsorganisaties van Vlaanderen. Ons werkingsgebied omvat zowat de helft van de provincie West-Vlaanderen, met Oostende, Ieper, Poperinge, Wervik, Diksmuide en Veurne als grootste steden. Onze werkingsmiddelen ontvangen wij van het Vlaams ministerie van Cultuur, Jeugd en Media. Onze ploeg telt momenteel negen mensen, met jou erbij dus tien.

Wij werken binnen het decreet van 2017 op het sociaal-cultureel volwassenenwerk. Dit decreet vraagt ons om te werken aan een solidaire, democratische, inclusieve en duurzame samenleving. Ons doelpubliek zijn alle volwassen inwoners van de regio, met extra aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking, mensen in armoede en mensen met een etnisch-culturele achtergrond. Vooral met deze laatste twee doelgroepen ga jij aan de slag.

Als regionale vormingsorganisatie dienen wij in te zetten op de maatschappelijke uitdagingen van onze regio. Zo bouwen we aan een samenleving waar mensen (super)diversiteit niet als een bedreiging zien, maar als een kans op een rijkere samenleving. Hierbij focussen we vooral op Oostende – de enige superdiverse stad in onze regio – en Ieper, waar recent ook een zichtbare instroom van nieuwkomers is. Daarnaast werken we mee aan een wereld waar armoede nog een nare herinnering is. Hierbij concentreren we ons op Oostende en Wervik, de twee gemeenten in onze regio waar de armoede het meest hardnekkig aanwezig is.

Vorming en educatie is ons middel om aan verandering te werken. Leren is de kernfunctie van onze organisatie. Dit doen we niet door met het vingertje te wijzen, maar wel door mensen te enthousiasmeren, kansen te bieden, boeiende voorbeelden te geven, samen te brengen of in contact te brengen met inspirerende mensen. Samenwerken met kansengroepen doen we steeds vanuit een inclusieve insteek. We brengen mensen met een verschillende achtergrond samen, omdat we geloven dat je vooroordelen enkel kan overstijgen door elkaar te leren kennen.


Wat houdt de job precies in?

Je werkt nauw samen in en met een team. Binnen dit team word je samen met een collega verantwoordelijk voor onze werking naar mensen in armoede en naar mensen met een etnisch-culturele achtergrond. Je organiseert projecten met een educatief karakter die inspelen op de noden van beide doelgroepen, die vooroordelen tussen mensen wegwerken en die mensen versterken. Hiervoor werk je samen met tal van andere organisaties. Met sommige organisaties hebben we al vele jaren een hechte band. Gaandeweg leg je contacten met nieuwe partnerorganisaties, zodat je het netwerk van Avansa Oostende-Westhoek groter helpt maken.

Qua timing begin je met een inwerkperiode van een drietal maanden. In die periode leer je je collega’s en onze organisatie beter kennen. Je krijgt een uitgebreide toelichting over onze doelstellingen, ons waardenkader en de algemene visie van onze organisatie. Je organiseert vormingsactiviteiten in open aanbod, voornamelijk rond de thema’s samenleving, actualiteit, duurzaamheid, natuur en milieu. Zo leer je het métier van vormingswerker kennen.

Intussen werk je je in het bestaande netwerk van partnerorganisaties in. Je leert de partners persoonlijk kennen en tegen het einde van je inwerkperiode ben je in staat om de draad op te pikken van bestaande formats en lopende samenwerkingen.

Na je inwerkperiode bouw je een eigen netwerk aan partnerorganisaties uit en je neemt initiatief om binnen de grenzen van je draagkracht met de partners nieuwe projecten uit te werken. Hierbij ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke doelstellingen en de financiën van het project. Het beleidsplan, het decreet en onze missie en visie vormen hierbij je kader, samen met de feedback van je collega’s en coördinator.

Tot slot ben je niet vies van wat praktisch werk af en toe, zoals een lokaal opstellen of een activiteit opstarten.

Als nieuwe collega kun je rekenen op een ruime ondersteuning. In de eerste plaats vorm je een tandem met de collega die samen met jou verantwoordelijk is voor de werking voor kansengroepen. Maar je kan ook aankloppen voor ondersteuning bij al je collega’s en je coördinator. Omgekeerd rekenen we er op dat je vlot en correct naar je collega’s en coördinator communiceert en soepel inspringt als je teamgenoten hulp nodig hebben. Je bent luisterbereid en staat open voor de opmerkingen van je collega’s. Tegelijkertijd deel je je kennis en je visie met je collega’s, zodat we samen groeien naar een nog betere en sterkere organisatie.


Wat is je ideale profiel?

 • Je hebt een diploma hoger onderwijs, bij voorkeur behaald in een sociaal-culturele of agogische richting, of je bent gelijkwaardig door ervaring.
 • Je hebt ervaring met werken met kansengroepen en met projectwerking. Misschien heb je zelfs al een netwerk in de regio.
 • Je hebt een sterke persoonlijke motivatie om te werken aan uitdagingen in de samenleving. Je kan die goesting aantonen door je eventuele werkervaring, maar je mag je motivatie ook aantonen door persoonlijk engagement in je privé-leven.
 • Het is een meerwaarde als je een band met het thema duurzaamheid hebt.
 • Je kan zelfstandig werken, maar ook in teamverband.
 • Je hebt inspiratie voor nieuwe initiatieven en je beschikt over het nodige doorzettings-vermogen om je ideeën in de praktijk om te zetten.
 • Je bent een goede communicator. Je koppelt regelmatig terug naar je collega’s en de coördinator.
 • Je bent administratief nauwkeurig en je streeft op alle vlakken van je werk naar kwaliteit.
 • Je kan beschikken over een wagen en een rijbewijs B en je bent bereid je over de volledige regio Oostende-Westhoek te verplaatsen. Toegang tot een deelauto is OK.
 • Het is een extra troef als je bekend bent met de Westhoek of als je uit de Westhoek afkomstig bent.


Wat kunnen wij je bieden?

 • Een motiverende jobinhoud waarbij je zelf actie kan ondernemen rond maatschappelijke uitdagingen.
 • Ondersteuning van een hechte ploeg toffe collega’s. Je wordt van nabij begeleid bij je eerste stappen in onze organisatie en als je op een probleem botst, kan je op elk moment terecht bij je collega’s.
 • Een aangename werkomgeving met aandacht voor het evenwicht tussen draagkracht en draaglast.
 • Een voltijdse tewerkstelling op basis van loonschaal B1c van PC329. Een 4/5de is ook bespreekbaar.
 • Mogelijkheid tot twee dagen telewerk per week, na een inloopperiode van zes maanden.
 • Hospitalisatieverzekering
 • Pexels laker 5792970
 • Mostafa meraji n64 Tcu Sc Glc unsplash
 • Pexels erik mclean 5120083
 • Chase clark T69h1 Yf R w unsplash

Administratief medewerker (3/5de)

Kom je tot bloei als je klanten kan ontvangen en mensen verder kan helpen? Vind je het fijn om te voelen hoe je de administratie van je organisatie onder controle hebt, waardoor alles zo soepel loopt als een Zwitsers uurwerk? En wil je naast je werk graag nog tijd voor jezelf of je gezin? Dan is onze vacature voor een administratieve medewerker (3/5de) wellicht iets voor jou.

Samen met een collega verzorg je het onthaal in ons kantoor in Oostende en verwerk je de inschrijvingen van onze cursisten. Op die manier ben je het aanspreekpunt van onze organisatie. Daarnaast volg je tal van kleinere administratieve processen op. Zo ben je een van de steunpilaren van onze organisatie. Je bent dan ook een teamspeler en sterk in ICT.

Je komt bij ons terecht in een warme en hechte ploeg van tien mensen. In onze teamvergaderingen tekenen we samen de krijtlijnen van onze werking uit en ook jouw stem telt hier in mee.

 • We hebben ook oog voor een goede balans tussen werk en privé. Zo zal je zeker onze soepele regeling rond overuren appreciëren.
 • Je loonschaal wordt A2 van PC329 en je kan je relevante ervaring meenemen.
 • Je contract is van onbepaalde duur.
 • Je krijgt daarnaast een hospitalisatieverzekering en vanaf 45 jaar extra vakantiedagen.

Interesse?
Mail dan je motivatiebrief met CV voor 15 december 2021 naar kris.carlier@avansa-ow.be.
Je krijgt gegarandeerd een antwoord terug.

Waar kom je terecht?

Avansa Oostende-Westhoek is één van de dertien erkende regionale vormingsorganisaties van Vlaanderen. Ons werkingsgebied omvat zowat de helft van de provincie West-Vlaanderen, met Oostende, Ieper, Poperinge, Wervik, Diksmuide en Veurne als grootste steden. Onze werkingsmiddelen ontvangen wij van het Vlaams ministerie van Cultuur, Jeugd en Media. Onze ploeg telt tien mensen.

Avansa Oostende-Westhoek organiseert een brede waaier vormingsactiviteiten over tal van onderwerpen. Daarnaast werken we rond enkele specifieke thema’s zoals duurzaamheid, diversiteit, digitalisering, warme samenleving en armoede. Op die manier proberen wij ons steentje bij te dragen aan een andere wereld. Concrete voorbeelden van onze werking vind je op onze website www.avansa-ow.be.

Wat houdt de job precies in?

Je werkt nauw samen in en met een team. Binnen dit team word je samen met een collega verantwoordelijk voor het onthaal en de verwerking van de inschrijvingen. Je ontvangt klanten die naar het kantoor komen, je beantwoordt de telefoons en je volgt de mails op naar ons algemeen mailadres. Daarnaast help je met de opstart van onze activiteiten. Je neemt contact op met onze partnerorganisaties en maakt de laatste afspraken over de praktische details. Op die manier zorg je voor een maximale tevredenheid bij onze deelnemers, partnerorganisaties en docenten.

Daarnaast help je de educatieve ploeg met het administratieve werk dat komt kijken bij de programmatie van onze vele activiteiten en projecten. Af en toe help je mee om onze activiteiten bekend te maken via onze sociale media. Je kan soepel met ICT werken en je vindt het leuk om zelf te experimenteren met nieuwe programma’s en toepassingen. Zo werk je je stevig in ons administratief systeem Salesforce in; steviger in elk geval dan de meeste mensen in onze ploeg.

Qua timing begin je met een inwerkperiode van een drietal maanden. In die periode leer je je collega’s en onze organisatie beter kennen. Je werkt je in in je nieuwe takenpakket en in ons administratief systeem. Daarnaast krijg je een uitgebreide toelichting over onze doelstellingen, ons waardenkader en de algemene visie van onze organisatie. Na je inwerkperiode ben je in staat om zelfstandig het onthaal te bemannen en de courante administratieve processen op te volgen. Daarnaast ben je niet vies van wat praktisch werk af en toe, zoals een lokaal opstellen of een activiteit opstarten.

Als nieuwe collega kun je rekenen op een ruime ondersteuning. In de eerste plaats krijg je ondersteuning van je twee collega’s op het secretariaat. Maar je kan ook aankloppen voor ondersteuning bij al je andere collega’s en je coördinator. Omgekeerd rekenen we er op dat je vlot en correct naar je collega’s en coördinator communiceert en soepel inspringt als je teamgenoten hulp nodig hebben. Je bent luisterbereid en staat open voor de opmerkingen van je collega’s. Tegelijkertijd deel je je kennis en je visie met je collega’s, zodat we samen groeien naar een nog betere en sterkere organisatie.

Wat is je ideale profiel?

• Je hebt een administratieve opleiding genoten of je bent gelijkwaardig door ervaring.
• Je hebt minstens twee jaar ervaring in een administratieve functie.
• Je kan vlot werken met sociale media.
• Je bent nauwkeurig en je streeft op alle vlakken van je werk naar kwaliteit.
• Je hebt plezier in de omgang met klanten en vrijwilligers.
• Je bent open en communicatief ingesteld.
• Je bent geduldig, flexibel, discreet en een heuse teamspeler.
• Je kan zeer goed overweg met de computer (tekstverwerking, mail, rekenbladen, internet…); werken met nieuwe/gespecialiseerde computerprogramma’s is voor jou een uitdaging of kunde (Salesforce,…).
• Je hebt een goede pen en schrijft zonder fouten.
• Je bent stressbestendig en kan goed prioriteiten zien.
• Je springt graag bij als anderen het erg druk hebben; we kunnen op je rekenen.
• Je bent een goede communicator. Je koppelt regelmatig terug naar je collega’s en de coördinator.

 • Pexels pixabay 160514
 • Pexels andrea piacquadio 3769697 1
 • Pexels francis seura 802412
 • Pexels andrea piacquadio 3811807