Mieke Felix

Mieke Felix was altijd al gefascineerd door verhalen. Daarom is ze vertelster geworden. Ze volgde een opleiding dramatische kunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en kunstgeschiedenis aan de UGent. Later behaalde ze ook een mastergraad theologie en religiewetenschappen aan de KU Leuven, met een afstudeerscriptie over de invloed van het Johannesevangelie op het middeleeuwse katharisme.

Meer dan 35 jaar lang was ze verbonden aan het Conservatorium aan Zee als lerares Woord. Ze is nog steeds actief als docente in het vormingswerk voor volwassenen en begeleidt cursussen en uitstappen rond artistieke, literaire, religieuze en historische thema's.

Daarnaast brengt ze met haar KAHAANIVertellingen grote verhalen van de mensheid tot leven: van de Bijbel tot Homeros, van Shakespeare tot Kafka, van het Gilgamesj-epos tot de Mahabharata - maar ook een aantal historische verhalen over De Groote Oorlog en over grote en kleine mensen die we niet mogen vergeten. Kortom: verhalen die er toe doen.

Activiteiten