Veerkracht

Levende bib

verhalen over verlies, geluk, ziekte, hoop en herstel

P 3 pexels pixabay 159711

Voorbij het vooroordeel

Een Levende Bibliotheek, say again? Inderdaad, in deze bibliotheek leven de boeken: ‘boeken’ zijn hier mensen van vlees en bloed. Stuk voor stuk hebben ze vooroordelen aan de lijve ondervonden. Nu doen ze hun verhaal en helpen zo stereotypen te doorbreken.

Slechtziende, een leven in armoede, bewoner van een rusthuis, ex-kankerpatiënt. Allemaal kenmerken, allemaal onderdeeltjes van identiteiten die onmiddellijk clichés oproepen. Maar achter die vooroordelen schuilen altijd echte mensen. Mensen met een inspirerend verhaal of een aangrijpende getuigenis over verlies, geluk, ziekte, hoop en herstel.

In Levende Bib krijgt elk levend boek de kans om tijdens een tête-à-tête zijn verhaal te vertellen en helpt zo om stereotypen te doorbreken. Waarom? Omdat verhalen over veerkracht krachtig en inspirerend zijn. De Levende bibliotheek maakt ruimte om kwetsbaarheid en anders-zijn bespreekbaar te maken.

P 3 priscilla du preez 3g Aiaj Afj XI unsplash

Hoe werkt het?

Bij het begin van elke Levende Bibliotheek krijg je een overzicht van de aanwezige Levende Boeken. Je kiest het verhaal dat jou het meest aanspreekt en maakt kennis met de man of vrouw achter het verhaal. Elk gesprek duurt 20 tot 30 minuten. In die tijd krijg je de gelegenheid om het Levend Boek te leren kennen, in een persoonlijk gesprek, van mens tot mens.

Seven shooter h PKT Yw J4 F Uo unsplash

De Levende Bib gooit dit najaar haar deuren open. Hou deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Datum bericht do 2 september '21