Activiteitenpakket

Wildpluk het seizoen

© creative commons

Een jaar lekkers uit de natuur

Start wo 29 maart '23
14:00 - 16:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 30
Alle tarieven

Waar Parking Eversambos
Eversamstraat 9
8691 Stavele

Meer info over de locatie(s)

Wandelen in de natuur is gezond, rustgevend en volop genieten. Zonder je het beseft wandel je langs een overvloed aan eetbare wilde planten, bessen, bomen, bloemen en vruchten. Het paradijs voor een wildplukker! Maar mag je overal zomaar plukken? Waar moet je op letten? Hoe onderscheid je giftige planten van eetbare planten? Wil je weten wat er zoal eetbaar is uit onze natuur? Wat sommige planten voor je gezondheid kunnen betekenen? Welke plantjes je beter laat staan?

Ga mee op pad en zie, proef, ruik en ontdek. We plukken met respect voor plant en dier en gebruiken wilde planten als aanvulling op ons dagelijks menu.

Praktisch

De wandeling is maximum vijf kilometer lang. Draag stevige wandelschoenen en aangepaste kledij. De docente voorziet een seizoensgebonden gerechtje of drankje als smaakmaker onderweg.

Een heel jaar lang plukken we wat de natuur in dat seizoen te bieden heeft, telkens op een andere locatie. Je kan je inschrijven voor een volledig jaar aan het voordelige tarief van €30 voor de volledige reeks. Je kan ook afzonderlijk inschrijven voor de verschillende plukdagen.

Sessies

 • wo 29 maart '23
  14:00 - 16:30
  Parking Eversambos - Zaal niet nader gespecificeerd

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 30
 • Voordeeltarief
  € 22,5
 • UiTPAS kansentarief
  € 6