Webinar | Salvador Dali

© Creative Commons

Een surrealistische mysticus

Start dinsdag 25 mei 2021
14:00 - 15:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: 5 euro
Alle tarieven

Waar Thuis
van thuis uit
Online Online

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Een verrassend heldere kijk op een bevreemdende en paradoxale wereld van Dali.

Wie denkt aan surrealisme, denkt vaak onmiddellijk aan de excentrieke Spanjaard Salvador Dalí. Door zijn surrealistische levensstijl en zijn geflirt met de commerciële media werd en wordt hij vaak als een karikatuur van zichzelf gezien. Jammer, want wie doorheen de vulgarisatie van zijn werk en persoon kijkt, ziet een groot en veelzijdig kunstenaar.


Salvador Dalí was gefascineerd door de psychoanalyse van Freud, wat vooral in zijn surrealistische periode duidelijk is. Door zijn eigen droombeelden in een gedetailleerd realistische stijl vast te leggen, verkende hij het universele bewustzijn. De unieke versmelting van het mystieke en het levensechte was een kenmerk dat Dalí deelde met zijn Spaanse voorgangers Velasquez, El Greco en Zurbarán. Maar hij deed het dan wel op zijn eigen, onconventionele manier.


We hebben aandacht voor de mens Dalí, voor de symboliek in zijn kunst, zijn interesse voor wetenschap en religie en voor zijn interactie met de kunstgeschiedenis. Dit levert ons een verrassend heldere kijk op een bevreemdende en paradoxale wereld.

Praktisch

Dit is een online activiteit die je van thuis uit volgt via computer of tablet. Een uur voor de start krijg je de deelnamelink toegestuurd via e-mail. Door hierop te klikken sluit je automatisch aan bij de webinar. Gebruik bij voorkeur Google Chrome als browser.
Dit handig stappenplannetje helpt je op weg: https://avansa-ow.be/stappenplan-webinar

Je kan het webinar live bekijken, maar ook uitgesteld, tot 7 dagen na datum, indien je deze liever op een ander moment meevolgt.

Sessies

 • dinsdag 25 mei 2021
  14:00 - 15:30
  Thuis - default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  5 euro
 • UiTPAS kansentarief
  1 euro

Begeleiding

David Vergauwen

Meer over David Vergauwen

In samenwerking met