Webinar | Niets blijft hetzelfde, zelfs niet het ‘oudste beroep

© creative commons

prostitutie in een wereld in verandering

Start vrijdag 30 april 2021
19:00 - 20:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: 5 euro
Alle tarieven

Waar Thuis
van thuis uit
Online Online

Meer info over de locatie

Begeleiding

Een overzicht van de groeiende kennis over prostitutie en sekswerk.

Rudyard Kipling ligt aan de basis van het meest geciteerde misverstand over prostitutie: dat van het ‘oudste beroep’. Als we prostitutie in de strikte zin begrijpen als een ruil van fysieke seksuele diensten voor geld, dan klopt dit geenszins. Maar het is ongetwijfeld belangrijker om te begrijpen op welke manier prostitutie en sekswerk aan snelle veranderingen onderhevig zijn, en hoe dat invloed heeft op de levens van de mensen die betrokken zijn.

Wie meer wil weten over de wereld van commerciële seks, begint best met de erkenning dat de fantasie en vooropgezette meningen het meestal winnen van betrouwbare kennis. Dat is enigszins begrijpelijk, al was het maar omdat sekswerk doorgaans plaatsvindt in het verborgene. Onderzoekers slagen er stap voor stap in om snelle veranderingen in prostitutiemarkten toch kenbaar te maken. Zo is er de groeiende invloed van internet, maar ook de shocks van crisissen zoals de corona-pandemie. In deze lezing geeft prof. Stef Adriaenssens (KU Leuven) een overzicht van de groeiende kennis over prostitutie en sekswerk, en doet hij een poging om waarheid van verdichtsel, uitschieters van patronen en romantiek van realiteit te onderscheiden.

Praktisch

Stef Adriaenssens is Doctor in de Sociale Wetenschappen. Hij doceert Economische Sociologie en Policy, Economy & Society aan de Faculteiten Economie en Management van de KU Leuven. Zijn belangrijkste onderzoeksinteresse ligt in informele en ondergrondse activiteiten zoals belastingontduiking, bedelarij, informeel werk en prostitutie.
Dit is een online activiteit die je van thuis uit volgt via computer of tablet. Een uur voor de start krijg je de deelnamelink toegestuurd via e-mail. Door hierop te klikken sluit je automatisch aan bij de webinar. Gebruik bij voorkeur Google Chrome als browser.
Dit handig stappenplannetje helpt je op weg: https://www.vormingplusow.be/hoe-doe-je-dat-een-webinar-volgen

Je kan dit webinar nog 7 dagen lang nabekijken.

Bekijk hier alle Corona-maatregelen en wat we ook van jou verwachten:
https://avansa-ow.be/coronamaatregelen

Sessies

 • vrijdag 30 april 2021
  19:00 - 20:30
  Thuis - default

Locatie

Prijs

 • Standaardprijs
  5 euro
 • UiTPAS kansentarief
  1 euro

Begeleiding

Mr/Mevr Begeleider van de organisatie

Meer over Mr/Mevr Begeleider van de organisatie