Webinar | Leopold II. Het hele verhaal

© Horizon

Johan Op de Beeck

Start donderdag 25 maart 2021
20:00 - 21:30

1 Sessie

Prijs

Standaardprijs: 5 euro
Alle tarieven

Waar Thuis
van thuis uit
Online Online

Meer info over de locatie

Begeleiding

Johan Op de Beeck brengt met zijn bekende gedrevenheid het nooit helemaal vertelde en beklijvende verhaal van Leopold II.

Was Leopold II (1835 - 1909) een grote koning of een massamoordenaar? De vorst regeerde vanaf 1865 tot aan zijn dood in 1909 over België en was gedurende 23 jaar de soeverein van Congo-Vrijstaat. Johan Op de Beeck onderzoekt zijn echte verantwoordelijkheid daar.

Leopolds leven omvatte echter veel meer dan het koloniale verleden van België. De koning vocht voor de defensie en de economische onafhankelijkheid van zijn prille natie. In zijn omgang met staatshoofden en media getuigde hij van sterk staatsmanschap, zoniet van doortrapte sluwheid. Hij regeerde over België in een van de woeligste periodes van zijn bestaan. Controversieel is ook zijn privéleven, vol koppigheid, avontuur, bizar gedrag en overspel.


Johan Op de Beeck brengt met zijn bekende gedrevenheid het nooit helemaal vertelde en beklijvende verhaal van Leopold II.

Praktisch

Dit is een online activiteit die je van thuis uit volgt via computer of tablet. Een uur voor de start krijg je de deelnamelink toegestuurd via e-mail. Door hierop te klikken sluit je automatisch aan bij de webinar. Gebruik bij voorkeur Google Chrome als browser.

Let op: deze webinar wordt niet opgenomen en bijgevolg zal er geen replay zijn. Uitgesteld kijken kan dus niet.

Sessies

  • donderdag 25 maart 2021
    20:00 - 21:30
    Thuis - default

Locatie

Thuis van thuis uit
Online Online Toon op kaart

Prijs

  • Standaardprijs
    5 euro

Begeleiding

Johan Op de Beeck

Meer over Johan Op de Beeck

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project De erfenis van Leopold II