Online | Josette Rispal en Art Brut

© Toerisme Wervik

Start wo 13 oktober '21
14:00 - 15:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Thuis
van thuis uit
Online Online

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Van april tot november 2021 loopt in Wervik een expositie van kunstenares Josette Rispal. Dit is een ideaal moment om kennis te maken met deze Parijse artieste. Kunstliefhebber André Baert leidt je digitaal rond in deze tentoonstelling. Al decennia werkt Josette aan een uitlopende collectie art brut kunstwerken. Zij werkte heel vaak met herbruikbare materialen die ze kreeg van vrienden en collega’s, maar verdiepte zich ook onder meer in glaskunst en keramiek. Josette is zich volop bewust wat er zich in de wereld afspeelt. Al in 1987 schreef ze een ecologisch manifest waarin ze de mens oproept om zijn/haar rug niet te keren naar de natuur maar wel haar te omarmen.


Aansluitend verkennen we ook de collectie van het dokter Ghislain Museum in Gent. Deze topcollectie outsiderkunst varieert van naïeve kunst tot art brut en sluit aan op het werk van Josette Rispal.

Praktisch

Dit is een online activiteit die je van thuis uit volgt via computer of tablet. Een uur voor de start krijg je de deelnamelink toegestuurd via e-mail. Door hierop te klikken sluit je automatisch aan bij de webinar. Gebruik bij voorkeur Google Chrome als browser.
Dit handig stappenplannetje helpt je op weg:
https://avansa-ow.be/stappenplan-webinar

Je kan het webinar live bekijken, maar ook uitgesteld, tot 7 dagen na datum, indien je deze liever op een ander moment meevolgt.

Sessies

 • wo 13 oktober '21
  14:00 - 15:30
  Thuis - default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 5
 • Voordeeltarief
  € 4
 • UiTPAS kansentarief
  € 1

Begeleiding

André Baert

(Over)grootouder op zee, nu vooral met zicht op diezelfde zee. Met een ruime kijk op wat Karel…
Meer over André Baert

In samenwerking met

 • Stad Wervik - Dienst Cultuur