Webinar | Hoe omgaan met ons eigen koloniaal verleden?

© creative commons

Start woensdag 24 maart 2021
14:00 - 15:30

1 Sessie

Prijs

Standaardprijs: 5 euro
Alle tarieven

Waar Thuis
van thuis uit
Online Online

Meer info over de locatie

Begeleiding

Standbeelden van koning Leopold II worden aangevallen en weggehaald. Koning Filip betuigt zijn spijt in een brief aan de Congolese president Félix Tshisekedi. Het parlement start een bijzondere commissie over het koloniale verleden. Activisten eisen de teruggave van Afrikaanse kunstcollecties in Europese musea. Wat is er aan de hand?


Politicologe Nadia Nsayi heeft het over de Belgische kolonisatie van Congo en koloniale erfenissen. Ze voert een pleidooi voor een dekoloniale beweging in België, met geëngageerde zwarte burgers als volwaardige partners voor lokale besturen, musea, scholen, media, middenveld, bedrijven. Want die sectoren staan voor de uitdaging om zichzelf, de samenleving en hun partnerschappen te dekoloniseren door te streven naar gelijkwaardigheid en inclusie.

Praktisch

Dit is een online activiteit die je van thuis uit volgt via computer of tablet. Een uur voor de start krijg je de deelnamelink toegestuurd via e-mail. Door hierop te klikken sluit je automatisch aan bij de webinar. Gebruik bij voorkeur Google Chrome als browser. Dit handig stappenplannetje helpt je op weg: https://avansa-ow.be/stappenplan-webinar

Sessies

  • woensdag 24 maart 2021
    14:00 - 15:30
    Thuis - default

Locatie

Thuis van thuis uit
Online Online Toon op kaart

Prijs

  • Standaardprijs
    5 euro

Begeleiding

Nadia Nsayi

Nadia Nsayi studeerde politieke wetenschappen aan de KU Leuven. Ze werkte bijna tien jaar als beleidsmedewerker Congo bij Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen. Vandaag is ze curator beeldvorming bij het MAS waar meewerkte aan de expo 100 x Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen. In 2020 verscheen haar eerste boek Dochter van de dekolonisatie (EPO).

Meer over Nadia Nsayi

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project De erfenis van Leopold II