Online | De hedendaagse architectuur en bouwkundig erfgoed

© Creative Commons

Start do 27 januari '22
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Thuis
van thuis uit
Online Online

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Hoe kan bouwkundig erfgoed meer intuïtief en minder academisch benaderd worden?

Bij hedendaagse ingrepen rond erfgoed en historische monumenten ondervinden architecten veel problemen. Administratieve rompslomp, (te veel) vergaderingen en academische discussies zijn er enkele van. Vroeger was dit anders. Er werd veel waardevols verwoest, maar daartegenover stond het voordeel dat getalenteerde architecten, los en intuïtief hun persoonlijke omgang met historiciteit en vernieuwing konden ventileren. Zo concentreerde architect Carlo Scarpa zich in de jaren 1950-1960 op wonderlijke wijze op moderne ingrepen in een historische context. Ook de Noorse architect Sverre Fehn legt de nadruk eerder op een continuïteit in het bouwen dan op een onderscheid tussen nieuw en oud.

Aan de hand van enkele meesterlijke naoorlogse realisaties en enkele hedendaagse ‘renovaties’ of ‘restauraties’, hoor je hoe bouwkundig erfgoed ook meer intuïtief en minder academisch benaderd kan worden.

Praktisch

Dit is een online activiteit die je van thuis uit volgt via computer of tablet. Een uur voor de start krijg je de deelnamelink toegestuurd via e-mail. Door hierop te klikken sluit je automatisch aan bij de webinar. Gebruik bij voorkeur Google Chrome als browser. Dit handig stappenplannetje helpt je op weg: https://avansa-ow.be/stappenplan-webinar

De replay van deze webinar is tot 7 dagen na opname beschikbaar.

Sessies

 • do 27 januari '22
  19:30 - 21:00
  Thuis - default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 5
 • UiTPAS kansentarief
  € 1

Begeleiding

Frank Degroeve

Meer over Frank Degroeve

In samenwerking met