Webinar | De grens tussen racisme en vrijheid van meningsuiting

© unia.be

Vorming door Unia

Start vrijdag 19 maart 2021
19:00 - 20:30

1 Sessie

Prijs

Standaardprijs: 2,5 euro
Alle tarieven

Waar Thuis
van thuis uit
Online Online

Meer info over de locatie

Begeleiding

Wat is discriminatie en rascisme nu eigenlijk? Ga dieper in op de termen.

De termen racisme en discriminatie zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks discours. Tijdens de lunchpauze hoor je van alles. Op sociale media duiken de woorden te pas en te onpas op en ook politici schermen er kwistig mee. Maar wat is discriminatie en racisme nu eigenlijk? Wat zegt de Belgische wetgeving hierover? Waar ligt de grens tussen vrijheid van meningsuiting en discriminatie?

In deze vorming gaan we dieper in op de term. We nemen je kort mee naar de wet en je krijgt handvaten waarmee je zelf aan de slag kan. Unia vertelt je hoe meldingen worden opgevolgd en waar slachtoffers en getuigen terecht kunnen.

Praktisch

Dit is een online activiteit die je van thuis uit volgt via computer of tablet. Een uur voor de start krijg je de deelnamelink toegestuurd via e-mail. Door hierop te klikken sluit je automatisch aan bij de webinar. Gebruik bij voorkeur Google Chrome als browser. Dit handig stappenplannetje helpt je op weg: https://avansa-ow.be/stappenplan-webinar De replay van deze webinar is tot 7 dagen na opname beschikbaar.

Sessies

  • vrijdag 19 maart 2021
    19:00 - 20:30
    Thuis - default

Locatie

Thuis van thuis uit
Online Online Toon op kaart

Prijs

  • Standaardprijs
    2,5 euro

Begeleiding

Katia Hoorne

Meer over Katia Hoorne

In samenwerking met

  • Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum