Webinar | Dames voor Darwin

© creative commons

Over evolutietheorie en feminisme

Start vrijdag 21 mei 2021
19:00 - 20:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: 5 euro
Alle tarieven

Waar Thuis
van thuis uit
Online Online

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Feministen hebben het niet begrepen op biologie. Velen verzetten zich zelfs actief tegen een biologisch geïnformeerde kijk op de seksen. Het bewijs is nochtans overweldigend dat veel sekseverschillen in psychologie en gedrag niet alleen aan onze opvoeding en cultuur liggen. Ze zijn een voorspelbaar gevolg van vele miljoenen jaren evolutie door natuurlijke en seksuele selectie. Houden we daar niet beter rekening mee als we inzicht willen krijgen in zaken als de genderkloof op de arbeidsmarkt, de oorzaken van seksueel geweld of het ontstaan van patriarchale maatschappijen? En waarom dringt die kennis zo moeilijk door binnen het feminisme? Een biologisch geïnformeerd feminisme zou niet alleen wetenschappelijk veel sterker staan, het zou ook veel meer mensen aanspreken.


Praktisch

Griet Vandermassen is germaniste, doctor in de wijsbegeerte en columniste bij De Standaard. In 2019 verscheen haar boek Dames voor Darwin. Over feminisme en evolutietheorie (Houtekiet). Het boek is een uitgebreide update van het in 2005 verschenen Darwin voor dames.

> Je beschikt voor de start van de reeks al over een facebookaccount.
> Dit is een online activiteit die je van thuis uit volgt via computer of tablet. Een uur voor de start krijg je de deelname link toegestuurd via e-mail. Door hierop te klikken sluit je automatisch aan bij de webinar. Dit handig stappenplannetje helpt je op weg: https://avansa-ow.be/stappenplan-webinar

Je kan het webinar live bekijken, maar ook uitgesteld, tot 7 dagen na datum, indien je deze liever op een ander moment mee volgt.

Sessies

 • vrijdag 21 mei 2021
  19:00 - 20:30
  Thuis - default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  5 euro
 • UiTPAS kansentarief
  1 euro

Begeleiding

Griet Vandermassen

Meer over Griet Vandermassen