Webinar | Autoritarisme vs. democratie in Oost-Europa

© pixabay.com

strijd op scherp door coronacrisis

Start donderdag 11 maart 2021
19:30 - 21:30

1 Sessie

Prijs

Standaardprijs: 5 euro
Alle tarieven

Waar Thuis
van thuis uit
Online Online

Meer info over de locatie

Begeleiding

Autoritaire populisten zwaaien de plak in Oost-Europa. Ze gebruiken de coronacrisis om de democratie verder af te bouwen. Via ‘coronahulppropaganda’ in Servië, Bulgarije, Tsjechië (en zelfs Italië) loodsen China en Rusland hun Trojaanse paard Europa binnen. Maar de democratie is er levendiger dan we aan deze kant van de Rijn denken: er zijn ook de massabetogingen tegen de regering in Tsjechië, de laatste dinosaurussen van de vrije pers die standhouden als de Hongaarse premier Orbán de persvrijheid verder inperkt onder het mom van de bestrijding van de pandemie, moedige Poolse vrouwen die protesteren tegen anti-abortuswetgeving, Servische en Bulgaarse journalisten die met gevaar voor hun veiligheid corruptie blootleggen.

Met eigen video en foto’s brengt MO* journalist Pieter Stockmans verrassende inzichten over deze belangrijke regio van de Europese Unie.

Praktisch

Dit is een online activiteit die je van thuis uit volgt via computer of tablet. Een uur voor de start krijg je de deelnamelink toegestuurd via e-mail. Door hierop te klikken sluit je automatisch aan bij de webinar. Gebruik bij voorkeur Google Chrome als browser. Dit handig stappenplannetje helpt je op weg: https://avansa-ow.be/stappenplan-webinar
De replay van deze webinar is tot 7 dagen na opname beschikbaar.

Sessies

 • donderdag 11 maart 2021
  19:30 - 21:30
  Thuis - default

Locatie

Thuis van thuis uit
Online Online Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  5 euro
 • Lid bibliotheek Koksijde
  5 euro

Begeleiding

Pieter Stockmans

Pieter Stockmans is journalist bij MO* en volgt het mondiale optreden van de Europese Unie, het Europese vluchtelingenbeleid, de evoluties in Midden-Europa en de regio ten oosten van de EU nauwgezet op.

Meer over Pieter Stockmans

In samenwerking met