Waarom ontstond godsdienst?

© Creative Commons

Faits d'Hiver

Start zo 11 december '22
9:30 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Kortemark
Brouwersplein 3
8610 Kortemark

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Waar en wanneer ontstond de godsdienst? Maar vooral waarom?

Over de hele wereld geloven bijna alle mensen in een of andere god. Is dat niet merkwaardig? ‘Bijna’, want er zijn ook volken die geen godsdienst hebben. Uit de vergelijking van die twee groepen kunnen we leren waarom godsdiensten ontstaan zijn. Recent onderzoek in de biologie geeft ons namelijk een duidelijk antwoord. We weten zelfs waar de eerste godsdiensten zijn ontstaan, wanneer en ook waarom. Vooral die laatste vraag is van groot belang voor vrouwen – want in vrijwel alle godsdiensten nemen vrouwen een ondergeschikte plaats in. Merkwaardig? Niet als je weet waarom die godsdiensten zijn ontstaan.


Deze lezing neemt je mee op een fascinerende reis naar een ver verleden, toen er nog geen goden en geen godsdiensten waren – en wat er toen gebeurd is….

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats binnen de reeks 'Faits d'Hiver'. Tijdens de donkere wintermaanden komen we elke tweede zondag van de maand samen. De uitgenodigde sprekers behandelen een maatschappelijk actueel onderwerp, gekoppeld aan een nagesprek. Zo voorzien we jullie van stof tot nadenken, tot de lente terug in het land is.

Voor de start van de lezing geniet je van een uitgebreid, lokaal, fair trade ontbijt, klaargemaakt door ‘De Stoasje’. In de pauze wordt soep voorzien. Met honger zal je bij ons niet van tafel gaan.

Tickets via https://webshop.kortemark.be of 051 56 61 08

Sessies

 • zo 11 december '22
  9:30 - 12:00
  Bibliotheek Kortemark - Zaal niet nader gespecificeerd

Locatie(s)

 • Bibliotheek Kortemark Brouwersplein 3
  8610 Kortemark Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 8

Begeleiding

Willie Van Peer

Willie van Peer studeerde Germaanse Filologie in Leuven en doctoreerde in de Linguïstiek aan…
Meer over Willie Van Peer