Waarom je te veel ultrabewerkt voedsel eet

© Creative Commons

en hoe dat anders kan

Start do 25 april '24
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Koksijde
Casinoplein 10
8670 Koksijde

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Natuurlijk weet je al dat ultrabewerkt voedsel niet de gezondste keuze is. Toch eet je het vermoedelijk veel vaker dan je denkt (ja, ook dat gezond ogend potje humus is ultrabewerkt), en dat kan een probleem worden. Wetenschappelijk onderzoek linkt ultrabewerkt eten en drinken immers steeds overtuigender aan allerlei ernstige gezondheidsproblemen, van obesitas over hart- en vaatziekten tot depressies.


Journalist Eva Kestemont schrapte een maand lang al het fabrieksvoedsel uit haar menu en deed een aantal verontrustende, maar ook enkele hoopvolle ontdekkingen. Zo bleek ultrabewerkt voedsel een fantastisch aanknopingspunt om na te denken over de wereld van morgen. Verdient dit eten daar een plaats in en zo ja, hoe moet het er dan uitzien? Of willen we net helemaal zonder? Wat mogen we verwachten van de overheid en de voedingsindustrie zelf? En vooral: hoe kan meer genieten van eten meebouwen aan een duurzame toekomst?

Sessies

  • do 25 april '24
    19:30 - 21:00
    Bibliotheek Koksijde - Zaal niet nader gespecificeerd

Locatie(s)

  • Bibliotheek Koksijde Casinoplein 10
    8670 Koksijde Toon op kaart

Prijs

  • Standaardprijs
    € 8
  • Lid bibliotheek Koksijde
    € 6
  • UiTPAS kansentarief
    € 1,6

Begeleiding

Eva Kestemont

Meer over Eva Kestemont

In samenwerking met

  • Bibliotheek Koksijde