Vrijwilligers (opnieuw) activeren en motiveren

© Hannah Busing | Unsplash

Start di 12 oktober '21
19:00 - 21:30

2 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 12
Alle tarieven

Waar Het Perron
Fochlaan 1
8900 Ieper

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Nu we met z’n allen een lange tijd op andere manieren hebben gewerkt en geleefd, lijkt het alsof we een sputterende motor een beetje in gang moeten draaien. Al onze dagelijkse gewoonten kwamen met een schok tot stilstand. En binnenkort zien we elkaar allemaal terug. Dat is eigenlijk een uitgelezen kans om even stil te staan bij onze manier van samenwerken.

Stappen we als vereniging terug in dezelfde patronen? Willen we sommige zaken misschien een beetje anders? Hoe kan je dit gesprek begeleiden? Hoe trekken jullie samen de dynamiek met de vrijwilligers terug op gang? Wat waren ook weer de verwachtingen en motieven? Hoe kunnen we in deze nieuwe tijd aan vrijwilligers bieden wat ze zoeken en nodig hebben? En hoe blazen we onze organisatie, onze vibe en onze trots weer leven in?


Polsen naar de noden en behoeften van de vrijwilligers, de vergaderingen aantrekkelijk en spannend maken, mensen voldoende ruimte geven voor eigen initiatief en zorgen voor een boeiende samenwerking: dat zijn de verschillende ballen die je in de lucht houdt als verantwoordelijke. Hoe kan je dit weer in de startblokken zetten op een plezante, prikkelende manier?

Tijdens deze vorming vertrekken we van vragen die deelnemers zelf inbrengen. We delen ervaringen en ideeën en leren van de voorbeelden van anderen. Op die manier komen we langs cocreatieve weg tot een bont pakket aan mogelijkheden.

Sessies

 • di 12 oktober '21
  19:00 - 21:30
  Het Perron - Vergaderlokaal A
 • di 16 november '21
  19:00 - 21:30
  Het Perron - Vergaderlokaal A

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 12

Begeleiding

Marjan Blokland

Marjan is sociaal-cultureel werker, creatief agoog en antropoloog met heel wat ervaring als…
Meer over Marjan Blokland

In samenwerking met

 • Viertoren
 • CO IJzervallei