Trauma

© Pexels

Hoe omgaan met schokkende gebeurtenissen in je leven?

Start di 12 maart '24
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 12
Alle tarieven

Waar Het Perron
Fochlaan 1
8900 Ieper

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Het leven is doorweven van ingrijpende gebeurtenissen; ziekte, een sterfgeval, een ongeluk, een echtscheiding. Meestal kan je met je eigen herstellend vermogen én positieve ondersteuning van je omgeving doorheen deze pijn groeien, maar soms word je geconfronteerd met gebeurtenissen die zo heftig zijn dat ze je eigen vermogen te boven gaan en waarbij gepaste zorg en ondersteuning ontbreekt. Je wordt dan overspoeld door de gebeurtenis.

Dat kan leven stevig beïnvloeden, want soms heelt de tijd niet alle wonden en is extra hulp nodig om de gebeurtenis te integreren in je leven. Maar ook dan zijn er heel wat wegen naar herstel.

Wat is trauma? Welke klachten zijn normaal? Wat kan je zelf doen? Wanneer zoek je best hulp? En hoe kunnen ingrijpende gebeurtenissen je levensloop ook in positieve zin veranderen?

Praktisch

Tinne De Smet is orthopedagoge en psychotherapeute (Contextuele therapie) van opleiding. Ze werkt deeltijds voor Pleegzorg West-Vlaanderen waar ze vorming geeft aan pleegouders en pleegzorgmedewerkers. Daarnaast werkt ze in een zelfstandige praktijk als psychotherapeute met volwassenen.

Sessies

 • di 12 maart '24
  19:30 - 21:30
  Het Perron - Zaal niet nader gespecificeerd

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 12
 • UiTPAS kansentarief
  € 2,4

Begeleiding

Tinne De Smet

Meer over Tinne De Smet

In samenwerking met