Rituelen, natuurlijk!

© unsplash

Start do 22 augustus '24
10:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 25
Alle tarieven

Waar OC Rookop
Heuvellandseweg 1
8970 Reningelst

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De natuur kent haar eigen cycli van zaaien, groeien, oogsten en rusten, van eb en vloed, dag en nacht. Deze zijn niet alleen zichtbaar in de natuur, maar vormen ook een spiegel voor het innerlijk proces van de mens. Net als in de natuur is er bij ons ook een periode van zaadjes planten, oogst en overvloed en van naar binnen keren. Deze cyclus bewust meemaken aan de hand van rituelen, creëert rust en doet je bewust omgaan met de natuur en stilstaan bij je eigen natuur.


Deze dag maak je kennis met oude gebruiken en rituelen, want vele overgangsmomenten zijn gekoppeld aan rituelen. Het creëert houvast bij momenten van verandering, onzekerheid en chaos. Je gaat op zoek naar bij jou passende rituelen die kunnen zorgen voor meer zingeving en bewustwording. Je volgt hierbij de cyclus van de seizoenen.


Doorheen de dag ga je heel concreet aan de slag met verschillende rituelen. Telkens wordt ook de link met natuurelementen en onze eigen menselijke natuur gelegd. Je krijgt concrete voorbeelden van hoe je je dagelijkse leven met rituelen kan verrijken. Een workshop die inspireert tot een natuurlijke en bewuste manier van leven.


Praktisch

! Opgelet. Een zetduiveltje knoeide met de datum in de brochure. Deze activiteit gaat NIET door op woe 21, maar WEL op donderdag 22 augustus.

Sessies

 • do 22 augustus '24
  10:00 - 16:00
  OC Rookop - Zaal niet nader gespecificeerd

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 25
 • UiTPAS kansentarief
  € 5

Begeleiding

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Zomerstreken augustus