Patrick Loobuyck | Met elkaar – Voor elkaar.

© Unsplash

Faits d'Hiver | De kunst van het samenleven in crisistijd

Start zo 10 oktober '21
9:30 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar CC De Beuk
Torhoutstraat 9
8610 Kortemark

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wat gebeurt er met onze vrijheid, democratie, burgerzin en solidariteit als een pandemie de wereld rond gaat?

Een crisissituatie maakt het samenleven er niet gemakkelijker op. Of de dreiging nu van terreur, migratie, racisme of klimaat komt, telkens worden we uitgedaagd om over de betekenis van vrijheid, democratie, burgerzin en solidariteit na te denken.

De coronacrisis was voor Patrick Loobuyck een aanleiding om dit opnieuw te doen. Hij schreef er recent een boekje over waarover hij met het publiek in gesprek wil gaan: Voor elkaar – Met elkaar. De kunst van het samenleven in crisistijd.


Wat gebeurt er met onze vrijheid, democratie, burgerzin en solidariteit als een pandemie de wereld rond gaat? Krijgen experts teveel macht? Mag onze vrijheid zomaar ingeperkt worden? Patrick Loobuyck heeft de discussies hierover van nabij gevolgd en neemt ze onder de loep. Op een toegankelijke en genuanceerde manier legt hij haarfijn uit wat er op het spel staat. Zijn analyses zijn doorspekt met interessante filosofische uitstapjes, eigen ervaringen en herkenbare anekdotes.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats binnen de reeks 'Faits d'Hiver'. Tijdens de donkere wintermaanden komen we elke tweede zondag van de maand samen. De uitgenodigde sprekers behandelen een razend actueel, maatschappelijk onderwerp, gekoppeld aan een nagesprek. Zo voorzien we jullie van stof tot nadenken, tot de lente terug in het land is.

Voor de start van de lezing geniet je van een uitgebreid, lokaal, fair trade ontbijt, klaargemaakt door ‘De Stoasje’. In de pauze wordt soep voorzien. Met honger zal je bij ons niet van tafel gaan.

Tickets via https://webshop.kortemark.be of 051 56 61 08 (vanaf 23 augustus)

Sessies

 • zo 10 oktober '21
  9:30 - 12:00
  CC De Beuk - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 8

Begeleiding

Patrick Loobuyck

Patrick Loobuyck is hoogleraar Levensbeschouwing aan de Universiteit Antwerpen, gastprofessor…
Meer over Patrick Loobuyck

In samenwerking met

 • Bibliotheek Kortemark
 • De Stoasje - Stationshub Kortemark
 • Cultuurdienst Kortemark

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Faits D'Hiver