Online | China vandaag, op een zoetzure manier bekeken

© Wolfram K | Pexels

Wat weten we eigenlijk over China?

Start za 12 februari '22
19:00 - 20:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Van thuis uit
Online
8900 ieper

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wist je dat de keten Kruidvat in Chinese handen is, net zoals Delvaux, Volvo en de Griekse haven Piraeus? En wist je dat China de laatste 40 jaar meer dan 800 miljoen mensen uit de (extreme) armoede gehaald heeft? Goed voor 70 % van de wereldwijde inspanningen. China is vandaag de grootste uitstoter van CO2, maar is op hetzelfde moment de koploper voor investeringen in hernieuwbare energie. En wat te denken van de protesten in Hongkong, de behandeling van de Oeigoeren in Xinjiang, de onlusten rond Taiwan? Allemaal feiten die de wenkbrauwen doen fronsen, toch ?


Samen met voormalig VRT-journalist Ng Sauw Tjhoi bekijken we China op een zoetzure manier. Weg van de mainstream-informatie, meer in nuance, met inbreng van ook kritische Chinese bronnen.

Praktisch

Dit is een online activiteit die je van thuis uit volgt via computer of tablet. Een uur voor de start krijg je de deelname link toegestuurd via e-mail. Door hierop te klikken sluit je automatisch aan bij de webinar. Dit handig stappenplannetje helpt je op weg: https://avansa-ow.be/stappenplan-webinar

Sessies

 • za 12 februari '22
  19:00 - 20:30
  Van thuis uit - default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 5
 • UiTPAS kansentarief
  € 1

Begeleiding

Tjhoi Ng Sauw

Tjhoi is geboren in Indonesië en is van Hakka-Chinese origine. Hij volgt zijn (voorouderlijk) land…
Meer over Tjhoi Ng Sauw

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Diagonaal