Online | China als ‘grote boosdoener’ volgens het Westen

© Suzy Hazelwood | Pexels

Feit of fictie?

Start do 7 oktober '21
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Van thuis uit
Online
8900 Ieper

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

China groeide in de 21ste eeuw uit tot een economische grootmacht en ook haar geopolitieke invloed is steeds nadrukkelijker merkbaar. Deze Chinese opgang en de daaraan gekoppelde Chinese initiatieven zoals de lancering van het zogenaamde 'Belt and Road Initiatief' in 2013 en de oprichting van de 'Asian Infrastructure Investment Bank' in 2015 leiden tot de vraag of China de nieuwe 'wereldmacht' zal worden die de bestaande wereldorde naar haar hand zet. En in hoeverre vormt dit een bedreiging voor het Westen?

In deze lezing analyseren we China's economische en politieke opgang, worden de Chinees-Europese en Chinees-Amerikaanse relaties toegelicht en wordt China's opgang geplaatst binnen de 21ste-eeuwse multipolaire wereldorde.

Praktisch

Dit is een online activiteit die je van thuis uit volgt via computer of tablet. Een uur voor de start krijg je de deelnamelink toegestuurd via e-mail. Door hierop te klikken sluit je automatisch aan bij de webinar. Gebruik bij voorkeur Google Chrome als browser. Dit handig stappenplannetje helpt je op weg: https://avansa-ow.be/stappenplan-webinar
De replay van deze webinar is tot 7 dagen na opname beschikbaar.

Sessies

 • do 7 oktober '21
  19:30 - 21:30
  Van thuis uit - default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 5
 • UiTPAS kansentarief
  € 1

Begeleiding

Bart Dessein

Meer over Bart Dessein

In samenwerking met

 • UPV Wetenschapspopularisering