Migratierecht | 17/09/2024

© Lannoo

Tussen mens en staat

Start di 17 september '24
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Het Perron
Fochlaan 1
8900 Ieper

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Waarom hebben sommige mensen een visum nodig om naar België te komen en anderen niet? Waarom verlopen verblijfsprocedures voor de ene veel moeilijker dan voor de andere?

Ellen Desmet, professor migratierecht aan de Universiteit Gent, neemt je in het eerste deel van deze avond mee in het labyrint van het migratierecht. Ze sprak hiervoor met personen uit verschillende hoeken van de wereld, die om uiteenlopende redenen naar België kwamen: voor het werk, voor de liefde, op de vlucht…

Je komt meer te weten over de procedures die ze volgden, wat vlot liep en op welke hindernissen ze stootten. Hoe krijg je een verblijfsvergunning in België, en wat doet dat met een mens?

Daarna gaan we in dialoog met Davy Bouwen, maatschappelijk assistent OCMW Ieper en Johan Vanhaverbeke, voogd van een aantal Niet-Begeleide Minderjarige Vluchtelingen.

Peter Peene leidt de avond in goeie banen. Hij is onder andere initiatiefnemer en trekker van Wakker voor Vrede en coördineert de vrijwilligerswerking in het asielcentrum in Poelkapelle.

Sessies

 • di 17 september '24
  19:30 - 21:30
  Het Perron - Polyvalente zaal

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 5
 • UiTPAS kansentarief
  € 1

Begeleiding

Ellen Desmet

Ellen Desmet is professor migratierecht aan de Universiteit Gent.
Meer over Ellen Desmet

In samenwerking met