Marie Catherine Josephe

© creative commons

Hoog geboren, ambitieus en eigenzinnig

Start vr 6 september '24
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 2,5
Alle tarieven

Waar OC De Schaperye
Steenovenstraat 86
8400 Oostende

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Freeke De Meyer brengt in deze lezing Marie Catherine Joseph tot leven: gravin van Merode en prinses van Rubempré en Everberg (1743 - 1794). Ook deze vrouw werd vergeten doorheen de geschiedenis, hoewel ze in haar tijd aan het hoofd van een gigantisch adellijk patrimonium stond, verspreid over de Zuidelijke Nederlanden, de Verenigde Provinciën, Frankrijk en het Heilig Roomse Rijk. Zij maakte het einde mee van het Ancien Regime, de Verlichting en de start van de Franse en Brabantse Revolutie.

Wendy Serraris brengt zij het grotere kader waarbinnen Marie Catherine leefde: de belangrijke gebeurtenissen in de achttiende eeuw (de Verlichting, Franse Revolutie, …) en vrouwen die hierin een belangrijke rol hebben gespeeld.

Praktisch

Freeke De Meyer is historica, en schrijfster van het boek ‘Hoog geboren, ambitieus en eigenzinnig’, een biografie over Marie Catherine Joseph. Wendy Serraris wil met ‘Vrouwen in Kunst en Geschiedenis’ op social media en door voordrachten, rondleidingen en artikels vrouwen meer onder de aandacht brengen.

Sessies

 • vr 6 september '24
  14:00 - 16:00
  OC De Schaperye - Zaal niet nader gespecificeerd

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 2,5
 • UiTPAS kansentarief
  € 0,5

Begeleiding

Wendy Serraris

Meer over Wendy Serraris

Freeke De Meyer

Meer over Freeke De Meyer