Kunstenfestival Watou 2022

© kunstenfestival watou

Sense of Place

Start ma 22 augustus '22
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 25
Alle tarieven

Waar Festivalhuis
Grote Markt 12
8978 Watou

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Deze activiteit is helaas volzet. Deze activiteiten kunnen jou ook interesseren.

Watou 2022 kiest voor avant-garde en trekt resoluut de kaart van het experiment. Onder de noemer Patchwork werd na een voorzet van Koen Van Mechelen begin 2021 een open call gelanceerd. Jonge en oudere kunstenaars uit alle disciplines werden uitgenodigd om samen na te denken hoe de volgende edities van Watou eruit kunnen zien.

145 kunstenaars uit binnen- en buitenland stelden zich kandidaat. Een jury selecteerde dertig kandidaten. In de zomer van 2021 kampeerden deze kunstenaars in het dorp met een tentje en slaapzak. Ze gingen in dialoog met de inwoners. Ze voelden het landschap en dompelden zich onder in het festival dat die zomer plaatsvond.

De Patchworkers dienden voorstellen in. Opnieuw kwam de jury bijeen en uiteindelijk werd een twintigtal projectideeën gehonoreerd. Koen Vanmechelen blijft de inspirator. James Putnam neemt het curatorschap op zich. Putnam zetelde in de jury die de selectie heeft bepaald.


Praktisch

Dit gegidste bezoek gaat door in Watou dorp. Met je ticket kan je op een ander moment de kunstwerken in Kasteel De Lovie bezoeken.

Sessies

  • ma 22 augustus '22
    14:00 - 16:00
    Festivalhuis - ingang

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardprijs
    € 25

Begeleiding

Gids Kunstenfestival Watou

Meer over Gids Kunstenfestival Watou

In samenwerking met

  • Stad Poperinge - Dienst Cultuur

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Zomerstreken augustus