Klein geluk

© Matheus Bertelli | pexels.com

Start za 4 maart '23
8:30 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 20
Alle tarieven

Waar OC de Galoye
Dikkebusstraat 131
8958 Loker

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Je kan voor deze activiteit niet meer inschrijven. Deze activiteiten kunnen jou ook interesseren.

Krakend vers stokbrood met boter. Warme, droge kleren - inclusief dikke sokken – na een spurt door een stortbui. Verdwijnen in een boek, met een tas koffie in de hand en de kat op schoot. Een appeltaart in de oven, het licht dat mooi door de bomen valt of een vaas met bontgekleurde bloemen.

Er is veel klein geluk dichtbij, op de rand van elke dag.

We hebben van nature aandacht voor de dingen die niet goed gaan. Noem ons brein gerust een soort ‘gevarenradar’. Dat is nuttig als er echt gevaar dreigt, maar minder handig bij stressoren waar we tegenwoordig mee te maken hebben, zoals een vervelend bericht of een gesprek dat niet liep zoals je gewild had. Hoe leg je die radar het zwijgen op? Door je te richten op de positieve gevoelens in je leven. Klein geluk kan daar een onderdeel van zijn. Het prikkelt je zintuigen en helpt je met hernieuwd enthousiasme en een frisse blik het alledaagse te waarderen. Klein geluk is gul, als je het wilt zien.

Omdat haast en klein geluk gaan niet samengaan, trekken we er een volledige dag voor uit.

We starten met een ochtendwandeling langs de mooie vergezichten van Heuvelland. Er is ruimte voor inspiratie, stilte en onthaasten. Na een gezellig ontbijt buigen we ons over de vraag wat klein geluk precies is? In gesprek reiken we elkaar handvatten aan voor meer geluk en meer veerkracht.

’s Middags warm je je op aan soep en deel je de potlucklunch. In de namiddag gaan we met onze handen aan de slag en maak je een creatief werk rond wat klein geluk voor jou is. We sluiten de dag zoet af met een dessertenbuffet.


Het stopt niet na deze dag. Voor wie wil kan instappen in een whatsappgroepje waar we je wekelijks inspireren en stimuleren.


Praktisch

• Ontbijt inbegrepen in de prijs.
• Vergeet je wandelschoenen niet en draag kledij aangepast aan het weer.
• ‘s Middags organiseren we een potlucklunch. Een potluck is een etentje waarbij elke gast een gerecht meebrengt, zodat er een groot buffet ontstaat dat gedeeld wordt met alle aanwezigen. Breng een gerecht mee voor drie personen. (een hartig hapje, slaatje of een dessert)
• Breng een bord, bestek, mok en een glas mee.

Sessies

  • za 4 maart '23
    8:30 - 16:00
    OC de Galoye - Zaal niet nader gespecificeerd

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardprijs
    € 20

Begeleiding

Caroline Deknudt

EDUCATIEF MEDEWERKERIk ben nieuwsgierig naar wat mensen verbindt en doet groeien. Echt contact…
Meer over Caroline Deknudt

Kim Marlier

COMMUNICATIE Woorden en beelden zijn mijn ingrediënten om het Avansa aanbod hapklaar te serveren.
Meer over Kim Marlier