Hoe wetenschap en technologie de planeet kunnen redden

© Markus Spiske | Unsplash

Professor Gerard Govers

Start di 13 december '22
19:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 0
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Oostende
Wellingtonstraat 17
8400 Oostende

Meer info over de locatie(s)

Professor Gerard Govers vertelt waar de ecomodernistische beweging voor staat.

In 2015 werd het ecomodernistisch manifest geschreven. De grondleggers waarderen moderniteit, stijgende welvaart, en technologische innovatie en zien er oplossingen in voor huidige milieuproblemen zoals de klimaatopwarming. Tegelijkertijd nemen ze afstand van de negativiteit waarmee milieu en mens tegenover elkaar geplaatst worden.

Professor Gerard Govers is vicerector aan de KULeuven, voorzitter van het Vlaamse klimaatpanel en kan zichzelf helemaal vinden in het manifest. Hij vat het klimaatprobleem samen en vertelt over de rol van de overheid en het belang van technologische innovatie. Over intensieve landbouw en rundvlees als de steenkool in ons dieet. Hij duidt wat de ecomodernistische beweging inhoudt, welke verschillen er zijn met de klassieke milieubeweging, maar ook welke raakvlakken er zijn. Want als het op klimaatopwarming aankomt, kunnen we ons geen veto's veroorloven.

Praktisch

Onder de noemer Tegenwind geven we in samenwerking met Bib Oostende een forum aan kritische denkers, die met de nodige deskundigheid een andere kijk geven op een thema dat in de samenleving leeft. Want net zoals een strandwandeling niet compleet is zonder zeewind, kan ons beeld op de samenleving soms ook wat tegenwind gebruiken.

Sessies

 • di 13 december '22
  19:00 - 21:30
  Bibliotheek Oostende - Zaal niet nader gespecificeerd

Locatie(s)

 • Bibliotheek Oostende Wellingtonstraat 17
  8400 Oostende Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 0

In samenwerking met

 • Bibliotheek Oostende

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Tegenwind