Hoe legaal te flirten?

© Creative Commons

Start zo 10 december '23
9:30 - 11:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Kortemark
Brouwersplein 3
8610 Kortemark

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Seksueel geweld is een onderwerp dat bij vrouwen én mannen, woede, verontwaardiging, angst en verwarring oproept. Nemen de politiek, justitie en politie dit probleem wel voldoende ter harte? Is men zich wel voldoende bewust van de omvang en impact van seksueel grensoverschrijdend gedrag?

Het boek ‘Hoe legaal te flirten?’ van Liesbet Stevens gaat over veel meer dan wat wettelijk verboden is. Sinds de #MeToo-beweging de wereld heeft wakker geschud, staan veel meer sociale interacties tussen vrouwen en mannen ter discussie. Wat is grensoverschrijdend gedrag? Wie zijn de daders? Wat is moreel ontoelaatbaar? Hoe bepaal je dat? En mogen we nog flirten? En hoe dan?

Praktisch

Prof. dr. Liesbet Stevens doceert seksueel strafrecht aan de KULeuven en is adjunct-directeur bij het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen. Ze heeft een jarenlange ervaring met schrijven en spreken over seksisme, discriminatie, gelijkheid van vrouwen en mannen, seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld.

Deze activiteit vindt plaats binnen de reeks 'Faits d'Hiver'. Tijdens de donkere wintermaanden komen we elke tweede zondag van de maand samen. De uitgenodigde sprekers behandelen een maatschappelijk actueel onderwerp, gekoppeld aan een nagesprek. Zo voorzien we jullie van stof tot nadenken, tot de lente terug in het land is. Voor de start van de lezing geniet je van een uitgebreid, lokaal, fair trade ontbijt, klaargemaakt door ‘De Stoasje’. In de pauze wordt soep voorzien. Met honger zal je bij ons niet van tafel gaan.

Tickets via https://webshop.kortemark.be of 051 56 61 08

Sessies

 • zo 10 december '23
  9:30 - 11:30
  Bibliotheek Kortemark - Zaal niet nader gespecificeerd

Locatie(s)

 • Bibliotheek Kortemark Brouwersplein 3
  8610 Kortemark Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 8

Begeleiding

Liesbet Stevens

Meer over Liesbet Stevens

In samenwerking met

 • Cultuurdienst Kortemark
 • De Stoasje - Stationshub Kortemark
 • Bibliotheek Kortemark

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Faits D'Hiver