Gelukkiger leven

© Ava Motive | Pexels

Levenskunstenaar (ook tijdens corona)

Start ma 22 november '21
9:15 - 11:15

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 2,5
Alle tarieven

Waar OC De Blomme
Chrysantenstraat 30
8400 Oostende

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Gelukkig zijn als het leven meezit is gemakkelijk, maar gelukkig zijn als het leven even niet meezit vereist een meer mature levenskunst.

Levenskunst is de kunst om het leven vorm te geven met het oog op een goed en gelukkig leven. De huidige verwen- en consumptiemaatschappij geeft evenwel een zeer immatuur beeld van geluk. Geluk is tegenwoordig hoofdzakelijk gebaseerd op consumptie en verwerving van bezit. ‘Gelukkig’ zijn als het leven meezit is gemakkelijk, maar gelukkig zijn als het leven even niet meezit vereist een meer mature levenskunst waar in onze samenleving maar zelden aandacht aan wordt besteed.

De cijfers over levensmoeheid, depressie, burn-out, zelfmoord en andere vormen van onwelzijn, evenals de cijfers over verslaving, eetstoornissen en het gebruik van geneesmiddelen, spreken voor zich. Deze voormiddag leert Dr. Gerbert Bakx jou hoe het anders kan.

Praktisch

Dr. Gerbert Bakx studeerde wetenschappen, geneeskunde en filosofie en volgde een nomadische, Darwinistische levensloop. Hij is gefascineerd door het leven en door de vele manieren waarop mensen hun leven vorm geven. Hij legde zich toe op psychotherapie en is auteur van drie boeken.

Sessies

 • ma 22 november '21
  9:15 - 11:15
  OC De Blomme - Zaal De Roos

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 2,5
 • UiTPAS kansentarief
  € 0,5

Begeleiding

medewerker UPV

Meer over medewerker UPV

In samenwerking met

 • OC De Blomme