Gelukkiger leven

© Ava Motive | Pexels

Levenskunstenaar ook tijdens corona

Start vrijdag 21 mei 2021
14:15 - 16:15

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: 2,5 euro
Alle tarieven

Waar OC De Schelpe
Elisabethlaan 32
8400 Oostende

Meer info over de locatie

Begeleiding

Gelukkig zijn als het leven meezit is gemakkelijk, maar gelukkig zijn als het leven even niet meezit vereist een meer mature levenskunst.

Levenskunst is de kunst om het leven vorm te geven met het oog op een goed en gelukkig leven. De huidige verwen- en consumptiemaatschappij geeft evenwel een zeer immatuur beeld van geluk. Geluk is tegenwoordig hoofdzakelijk gebaseerd op consumptie en verwerving van bezit. ‘Gelukkig’ zijn als het leven meezit is gemakkelijk, maar gelukkig zijn als het leven even niet meezit vereist een meer mature levenskunst waar in onze samenleving maar zelden aandacht aan wordt besteed. Jongeren worden wel voorbereid op de arbeids- en consumptiemarkt, maar leren niet de nodige vaardigheden om de vele verrassingen en uitdagingen van het leven met volwassen wijsheid, elegantie en waardigheid te onthalen als kansen om te leren en te groeien.

De cijfers over levensmoeheid, depressie, burn-out, zelfmoord en andere vormen van onwelzijn, evenals de cijfers over verslaving, eetstoornissen en het gebruik van geneesmiddelen, spreken voor zich. Deze namiddag leert Dr. Gerbert Bakx jou hoe het anders kan.


Praktisch

Dr. Gerbert Bakx studeerde wetenschappen, geneeskunde en filosofie en volgde een nomadische, Darwinistische levensloop. Hij is gefascineerd door het leven en door de vele manieren waarop mensen hun leven vorm geven. Hij legde zich toe op psychotherapie en is auteur van drie boeken.
Bekijk hier alle Corona-maatregelen en wat we ook van jou verwachten:
https://avansa-ow.be/coronamaatregelen

Sessies

 • vrijdag 21 mei 2021
  14:15 - 16:15
  OC De Schelpe - Default

Locatie

Prijs

 • Standaardprijs
  2,5 euro
 • UiTPAS kansentarief
  0,5 euro

Begeleiding

medewerker UPV

Meer over medewerker UPV

In samenwerking met

 • OC De Schelpe

Meer zoals dit

Deze cursus maakt deel uit van het project Grijs & Wijs