Food.Film| Voedselbossen

© Foodforestinstitute

Start di 6 december '22
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 0
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Oostende
Wellingtonstraat 17
8400 Oostende

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Landschapsontwerper Louis De Jaeger onderzoekt hoe je voedsel kan produceren in samenwerking met de natuur. Omdat de gangbare landbouw op grenzen botst, zijn we als samenleving gebaat bij een andere manier van landbouw. Louis komt uit bij voedselbossen en ontdekt het potentieel van dit systeem om én voedsel te produceren én de biodiversiteit te vergroten én antwoorden te vinden voor de klimaatuitdaging.

Deze documentaire toont een rijkdom aan bomen, struiken, groenten, fruit die wonderlijk goed samenwerken en laat zien welke natuurlijke processen aan de basis liggen van dit voedselsysteem.

In zijn tocht langs de verschillende voedselbossen van pioniers en ervaringsdeskundigen toont Louis hoe voedselbossen verbindend werken in lokale gemeenschappen en zorgen voor een bepaald evenwicht. En is dat niet precies wat de samenleving nodig heeft?

Praktisch

11.11.11 voert dit jaar campagne voor een Wereldwijde klimaatrechtvaardigheid. Voedselbossen kunnen bijdragen aan deze doelstelling: Voedselbossen slaan meer koolstof op en kunnen hierdoor een rol spelen in de strijd tegen en de gevolgen van de klimaatopwarming.

Deze filmvertoning maakt deel uit van Food.Film.Fest van Voedsel Anders: het festival dat laat zien dat voedsel produceren ook op een ecologische en sociale rechtvaardige manier mogelijk is. Na de vertoning is er een nabeschouwing met een spreker.

Sessies

 • di 6 december '22
  19:30 - 21:30
  Bibliotheek Oostende - Zaal niet nader gespecificeerd

Locatie(s)

 • Bibliotheek Oostende Wellingtonstraat 17
  8400 Oostende Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 0

Begeleiding

Mr/Mevr Begeleider partner

Meer over Mr/Mevr Begeleider partner

In samenwerking met

 • Foodshift 2030
 • Bibliotheek Oostende

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Campagne Klimaatrechtvaardigheid 11.11.11