Fermenteren

© Leentje Speybroeck | Velt

Start zo 17 oktober '21
9:30 - 12:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 20
Alle tarieven

Waar Bezoekerscentrum De Palingbeek
Vaartstraat 7
8902 Zillebeke

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Fermenteren van groenten beleeft de laatste jaren een heuse revival. Geen wonder, naast het feit dat het een van de meest ecologische manieren is om groenten te bewaren, zorgt fermentatie ook voor een unieke smaak. Chefs maken er deze dagen gretig gebruik van.

Tijdens deze workshop krijg je de kneepjes van de groentenfermentatie helemaal onder de knie. En uiteraard houden we daarbij rekening met de seizoenen. Je ontdekt hoe fermenteren in elk seizoen weer anders is en dus smaakt. Om het nog boeiender te maken, improviseren we à volonté. Door groenten en smaakmakers te combineren, creëren we onze eigen unieke fermenten. En alsof dat nog niet volstaat, krijg je ook nog eens tal van tips om je fermenten te verwerken tot heerlijke gerechten.

Praktisch

Breng een snijplank en mesje mee, een schort, een keukenhanddoek, een goed afsluitbare glazen pot van 0,5 liter, een grote slakom.
Meer informatie bij Velt Westland: info.veltwestland@telenet.be. De inschrijving is pas bevestigd na ontvangst van betaling.

Sessies

 • zo 17 oktober '21
  9:30 - 12:30
  Bezoekerscentrum De Palingbeek - Default

Locatie(s)

 • Bezoekerscentrum De Palingbeek Vaartstraat 7
  8902 Zillebeke Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 20
 • UiTPAS kansentarief
  € 14

Begeleiding

Michel Gonzaga

Meer over Michel Gonzaga

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het projectKlimaattuinieren