Eutonie

© Pexels

Werken aan duurzame zelfzorg

Start di 12 oktober '21
19:00 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 10
Alle tarieven

Waar LDC De Kim
Sint-Jorisstraat 3
8940 Wervik

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Met dit eutonie werk kan je jezelf bevrijden van overtollige spanning in het liggen, het staan, het zitten en het stappen

Eutonie, wat ik raak raakt mij...


Veel mensen voelen druk die hun leven verhindert. Hoofdpijn, lusteloosheid, vermoeidheid, spierspanning, morele druk. Druk uit zich op verschillende wijzen. Wat kan je ermee aanvangen? Eutonie biedt een kans om met die druk om te gaan zodat je leven aan kwaliteit wint.

Je ligt op een matje op de grond. De begeleider geeft eenvoudige bewegingen aan en nodigt je uit om tegelijk te tasten naar de grond, naar je kledij of naar een voorwerp. Zo wordt je tastzin gestimuleerd en kom je stap voor stap in het hier en nu... Je leert de spanningen in je lichaam voelen en ook de plaatsen waar er geen spanning is. Deze plaatsen worden tijdens de sessie uitgebreid.


Met dit eutonie werk kan je jezelf bevrijden van overtollige spanning in het liggen, het staan, het zitten en het stappen. Hierdoor kan jouw beleving van je bewegingen en lichaamshoudingen aangenamer worden. Veel mensen die voorheen tijdens het bewegingen enkel hun pijn, stijfheid en beperking voelden ontdekken door eutonie hun plezier, hun rust, hun stilte.


Praktisch

Lucas is eutonie-pedagoog VES.

Draag losse kledij en neem een extra paar warme sokken mee. Je beoefent eutonie op wollen matten die ter beschikking zijn. Breng een laken (geen hoeslaken) mee. Bekijk hier alle Corona-maatregelen en wat we ook van jou verwachten:
https://avansa-ow.be/coronamaatregelen

Sessies

 • di 12 oktober '21
  19:00 - 21:00
  LDC De Kim - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 10
 • UiTPAS kansentarief
  € 2

Begeleiding

Lucas Vandenbussche

Als free lance theatermaker creëert hij reeds tientallen jaren stukken die handelen over psychische…
Meer over Lucas Vandenbussche

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project 10daagse van de Geestelijke Gezondheid