Ecofeminisme

© epo

voor wie willen we zorgen?

Start di 28 februari '23
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 0
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Oostende
Wellingtonstraat 17
8400 Oostende

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Ecofeminisme vertrekt van de idee dat de maatschappelijke mentaliteit die leidt tot de overheersing en onderdrukking van vrouwen, in direct verband staat met de maatschappelijke mentaliteit die leidt tot het misbruiken van het milieu. Het boek 'Voor wie willen we zorgen? Ecofeminisme als inspiratiebron’ gaat hier dieper op in.

Tijdens de coronacrisis stond zorg centraal. Zorg omvat echter meer dan louter het medische, het behelst alles wat we doen om de wereld te behouden en te herstellen. De globale toestand is zorgwekkend. Nu al lijden miljoenen mensen onnoemelijk leed door de plundering van het Globale Zuiden, de klimaatcrisis en het gebrek aan solidariteit terwijl we de habitats van planten en dieren blijven vernietigen. We kunnen alleen het tij keren als we de instrumentele kijk op de natuur en de mens als concurrent achter ons laten en écht zorgen voor alle mensen en andere aardbewoners. Kan zorg, gebaseerd op emancipatie, verbondenheid en generositeit, een nieuw vertrekpunt voor onze samenleving zijn? Kan het politiek en economie schragen?

Praktisch

Philsan Osman is co-auteur van 'Voor wie willen we zorgen? Ecofeminisme als inspiratiebron’. Ze studeert Afrikaanse Talen en Culturen aan de UGent en werkt bij zowel Black History Month Belgium als online feministische tijdschrift Spijker Magazine. Philsan komt uit Somalië is aspirant-schrijfster, activist en community builder.

Onder de noemer Tegenwind geven we in samenwerking met Bib Oostende een forum aan kritische denkers, die met de nodige deskundigheid een andere kijk geven op een thema dat in de samenleving leeft. Want net zoals een strandwandeling niet compleet is zonder zeewind, kan ons beeld op de samenleving soms ook wat tegenwind gebruiken.

Sessies

 • di 28 februari '23
  19:30 - 21:30
  Bibliotheek Oostende - Zaal niet nader gespecificeerd

Locatie(s)

 • Bibliotheek Oostende Wellingtonstraat 17
  8400 Oostende Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 0

Begeleiding

Philsan Osman

Meer over Philsan Osman

In samenwerking met

 • Bibliotheek Oostende