Deelba(ar) | Kringloopwinkel

© creative commons

Start wo 13 december '23
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 0
Alle tarieven

Waar Antenne
Torhoutsesteenweg 291
8400 Oostende

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Alle producten van Kringwinkel hebben een verhaal, net als iedereen die bij hen in dienst is. De inkomsten uit de verkoop gebruiken ze om meer dan 4800 mensen die weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt een passende job te geven. Zo doen ze terug ervaring op en krijgen ze weer toekomstperspectief. Tegelijk redt men zo een heleboel spullen van de afvalberg. Ze ontvangen herbruikbare spullen of halen ze gratis op, sorteren of repareren ze en geven ze een mooi plaatsje in onze winkels. Wat levert dit op? Heel veel. In totaal zamelen de kringloopcentra in Vlaanderen jaarlijks 84.000 ton goederen in. Ongeveer de helft hiervan vindt een nieuwe thuis via Kringwinkel. Dat is 5,8 kg hergebruik per inwoner.

Praktisch

In oktober 2023 ontdekken we nieuwe manieren van samenwerken. Samenwerken, delen en slim kopen zorgen voor besparingen. Leer inspirerende initiatieven in onze regio kennen. Doe mee en bespaar samen!

Wie dat wenst, kan vooraf genieten van een lekkere vegetarische lunch aan een democratische prijs. Inschrijven voor de lunch is verplicht en kan bij Antenne.

Sessies

  • wo 13 december '23
    14:00 - 16:00
    Antenne - 1ste verdieping

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardprijs
    € 0

Begeleiding

Mr/Mevr Begeleider van de organisatie

Meer over Mr/Mevr Begeleider van de organisatie

In samenwerking met

  • Antenne

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Deelba(a)r