De oorlog in Oekraïne

© Creative Commons

Faits d'Hiver

Start zo 9 oktober '22
9:30 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Kortemark
Brouwersplein 3
8610 Kortemark

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Pieter Stockmans trok de afgelopen jaren twee maal naar Oekraïne. Hij verbleef aan beide kanten van de frontlijn in het oosten (de separatistische pro-Russische ‘volksrepublieken’), in Odessa en in Kyiv. Vandaag schetst hij wat voorafging aan de Russische invasie van Oekraïne en geeft hij aan de hand van eigen onderzoek en foto's noodzakelijke achtergrond bij de Russische aanval. Deze lezing gaat over de strategie achter de pro-Russische ‘volksrepublieken', de pro-Europese hervormingen die Oekraïne doorvoerde, extreemrechtse groeperingen in Oekraïne, interne vluchtelingen in Oekraïne en de desinformatie- en propagandaoorlog.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats binnen de reeks 'Faits d'Hiver'. Tijdens de donkere wintermaanden komen we elke tweede zondag van de maand samen. De uitgenodigde sprekers behandelen een maatschappelijk actueel onderwerp, gekoppeld aan een nagesprek. Zo voorzien we jullie van stof tot nadenken, tot de lente terug in het land is.

Voor de start van de lezing geniet je van een uitgebreid, lokaal, fair trade ontbijt, klaargemaakt door ‘De Stoasje’. In de pauze wordt soep voorzien. Met honger zal je bij ons niet van tafel gaan.

Tickets via https://webshop.kortemark.be of 051 56 61 08

Sessies

 • zo 9 oktober '22
  9:30 - 12:00
  Bibliotheek Kortemark - Zaal niet nader gespecificeerd

Locatie(s)

 • Bibliotheek Kortemark Brouwersplein 3
  8610 Kortemark Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 8

Begeleiding

Pieter Stockmans

Pieter Stockmans is journalist bij MO* en volgt het mondiale optreden van de Europese Unie, het…
Meer over Pieter Stockmans