De ecologische moestuin

© Pexels.com

van zaaien tot oogsten

Start vr 3 maart '23
14:00 - 16:30

4 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 30
Alle tarieven

Waar Het Perron
Fochlaan 1
8900 Ieper

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Moestuineren? Dat is eco-logisch! In vier lessen leer je alle hoe je succesvol ecologisch kan tuinieren, met een mooie oogst als resultaat. We spitsen ons vooral toe op de groentetuin, maar hier en daar worden ook tips gegeven over fruitteelt. Deze lessenreeks is zowel geschikt voor beginnende als gevorderde groene vingers.

Je ontdekt de verschillen tussen ecologisch tuinieren en klassieke landbouw en leert meer over het waarom en het hoe van bodemzorg, over composteren, groenbemesting en mulchen.

Je werkt een teeltplan uit waarin je georganiseerd en doordacht te werk gaat, rekening houdend met de behoeftes van de verschillende soorten gewassen. Begrippen als vruchtwisselingsschema, combinatieteelt en teeltvervroeging komen hier aan bod. We bespreken de teelttechnieken, bemesting en compostbehoefte van verschillende groentesoorten en leren welke groenten we moeten kiezen voor onze moestuin.

In de derde sessie leer je alles over het beschermen van je gewassen. Zowel preventieve maatregelen, mechanische hulpmiddelen, plantenextracten als predatoren en natuurlijke vijanden komen aan bod.

De laatste sessie belicht de praktische kant van de opstart van een moestuin. En daarna is het tijd om thuis eindelijk met je handen in de aarde te wroeten.

Sessies

 • vr 3 maart '23
  14:00 - 16:30
  Het Perron - Vergaderlokaal 3
 • vr 10 maart '23
  14:00 - 16:30
  Het Perron - Vergaderlokaal 3
 • vr 17 maart '23
  14:00 - 16:30
  Het Perron - Vergaderlokaal 3
 • vr 24 maart '23
  14:00 - 16:30
  Het Perron - Vergaderlokaal 3

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 30
 • UiTPAS kansentarief
  € 6

Begeleiding

Johan Deblaere

Meer over Johan Deblaere

In samenwerking met